MTV Borçları Silinecek Mi?

MTV Borçları Silinecek Mi?

Seçime az bir süre kala gelen aflar da vatandaşların dikkatinde. Affının beklendiği bir diğer kalem ise motorlu taşıtlar vergisi oldu.

Kısa adıyla MTV olan Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin borçlularının beklediği af haberinin gelip gelmeyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor. Borçların yapılandırma ayrıntıları ve çok daha fazlasıyla ilgili açıklama yapan Bakan Nebati, yapılandırmada üst sınır olan 36 ayın da 48 aya çıkarılacağını söyledi.

2 bin lirayı aşmayan vergi borçlarının takip edilmesinin daha maliyetli olmasından dolayı silineceğinin haberini veren Maliye Bakanı Nebati, MTV borçlarının silinip silinmeyeceği hakkında ise şunları söyledi.

"Teklifle vergi ve prim borçları başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluşa ödenmemiş borcun cezaları kaldırılacak. Tutarı 2 bin lirayı aşmayan borçlar silinecek. Vergi daireleri bu borçlar nedeniyle takip de yapmayacak. Bu yapılandırma kanununda vergi dairelerinde ödenmesi gereken hangi tür borç olursa yapılandırılacak. Bir tane istisnamız var o da 2022 yılı içinde ödenmesi gereken geçici vergiler. Davalı olan vergi ve prim dosyalarındaki ihtilaflar sonlandırılarak ödeme imkanı getiriyoruz."

Bu doğrultuda paket içerisinde MTV borçlarının da silineceği düşünülüyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us