Yüksek Rakım Formula 1 İçin Problem Mi?

Yüksek Rakım Formula 1 İçin Problem Mi?

Bu hafta sonu Meksika'da gerçekleşecek olan Meksika Grand Prix'i öncesinde pistin rakım seviyesi tartışmalara neden oldu.

Yarışlar her ne kadar devam etse de şampiyonun belli olduğu Formula 1 2022 sezonunda artık her şey daha yüksek puana sahip olmak için yapılıyor. Meksika ve Brezilya'da koşulacak olan sıradaki yarışların en büyük özelliği ise yüksek rakıma sahip pistlerde yapılacak olması.

Öyle ki, Meksika'da yapılacak olan yarışta Autodromo Hermanos Rodriguez pisti kullanılacak. Bu pistin deniz seviyesinden yüksekliği 2200 metre olurken Formula 1 takvimi içerisinde yer alan pistlerin de en yükseği konumunda.

Sonraki yarışın koşulacağı Brezilya GP'sinde ise pistin rakımı 800 metre. Fakat bu durumun direkt etkilediği bir şeyler de var. Havanın yoğunluğunun azalmasıyla F1 araçlarının etkilenmesi yarışın da seyrini değiştirecek.

Havanın yoğunluğu azalınca onunla doğru orantılı olarak oksijen miktarı da azalıyor. Bu da araçların motor gücünü ve yere basma gücünü olumsuz anlamda etkiliyor. Bununla birlikte motor soğutması da zorlaşıyor.

.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us