Russell, Hamilton Tarafından Ezilmemeyi Başardı

Russell, Hamilton Tarafından Ezilmemeyi Başardı

Hem Formula 1 dünyasına hem de takımına adeta hükmeden Lewis Hamilton'un son dönemde iyi bir başarı yakalayan takım arkadaşı genç yetenek Russell'ı ezemediği açıklandı.

Takıma kabul edilmesinin hemen ardından tutarlı şekilde her yarışı ilk beşte bitirmeyi başaran Russell'ın doğru bir karar olduğunu belirten Mercedes Petronas takımı, bu serinin Singapur ve Japonya GP'sinde tutmamasını ise üzüntüyle karşıladı.

Hali hazırdaki pilotlar sıralamasında ilk dörtte bulunan Russell'ın takım arkadaşı ve dünya şampiyonu Lewis Hamilton'la arasında ise 27 puan farkı bulunuyor.

Formula 1 1996 Dünya Şampiyonu olup, halen daha F1'in sıkı takipçilerinden olan Hill ise Hamilton'un kolay bir av olmadığını fakat Russell'ın da hem başarısı hem de karakteriyle oldukça ciddiye alınması gereken bir oyuncu olduğunu söyledi.

F1 Nation podcast'inde Hill, "Russell, zorlu bir takıma geldi."

"Bu deyim yerindeyse 'aslan ağzına girmek' durumuydu. Ancak o, Hamilton için uygun bir rakip ve uygun bir takım arkadaşı olduğunu ve takımdaki otoritesini göstermiş oldu."

"Hamilton'ın takım arkadaşı olup ezilmemeyi başaran çok insan yok. Lewis bu yıl biraz şanssızdı, belki de sezonun başında bazı sebeplerden dolayı olması gereken yerde değildi ama kesinlikle geri dönüyor."

Hill, Hamilton'ın sezon ilerledikçe canlandığını ve eğer Russell, sezonu takım arkadaşının önünde bitirmek istiyorsa 'ileri bir vitese geçmesi' gerektiği tavsiyesinde bulundu.

"Lewis, sezonun ikinci yarısında daha iyi sonuçların fırsatlarını kollayarak daha motive olmaya başladığına göre George, Lewis'in ne kadar rekabetçi olduğunu anlamaya başlıyor."

"Her ne kadar George önde olsa da, Lewis'in son birkaç yarışta onu geçeceğini düşünüyorum. Bu yüzden George'un tempoyu arttırması gerekiyor ancak yine de harika bir ilk sezon geçiriyor. Olağanüstü ve kaliteli bir pilot olduğunu gösterdi, ayrıca kesinlikle şampiyonluk potansiyeline sahip." dedi.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us