Rus Yarışçı Nazi Selamı Verince Soruşturma Açıldı

Rus Yarışçı Nazi Selamı Verince Soruşturma Açıldı

FIA, Rus yarışçı Artem Severiukhin'in Avrupa Karting Şampiyonası sonrası galibiyetindeki Nazi selamına soruşturma açtığını açıkladı.

Geçtiğimiz gün düzenlenen Avrupa Karting Şampiyonası'nın Portimao ayağında zafere ulaşan 15 yaşındaki Severiukhin, podyum töreninde İtalyan marşı çalarken yaptığı Nazi selamı sonrası soruşturmaya tutuldu.

Olayın basına yansıyıp büyük bir tepki çekmesinin ardından açıklama yapan FIA, "FIA, Bay Artem Severiukhin'in Algarve'deki FIA Avrupa Karting Şampiyonası'nın ilk ayağının, OK kategorisi podyum törenindeki kabul edilemez davranışları karşısında ivedilikle soruşturma başlatmıştır. FIA, bu davada atılacak sonraki adımları kısa sürede açıklayacaktır." denildi.

Buna karşılık bir özür videosu yayınlayan Rus yarışçı, "Dün galibiyetimin ardından podyumda yaşanan durumu herkese açıklamak istiyorum. Avrupa Şampiyonası yarışını kazandım ve çok mutlu oldum. Ben Rusya'lıyım. Takıma ve Rusya'dan gelen akrabalarıma teşekkür ettim. Birileri hareketlerimde yanlış bir jest gördü, ama öyle değil. Onlara teşekkür ettim. Ben Rusum, Rusyalıyım ve ülkemin arkasındayım." açıklamalarında bulundu.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us