Ricciardo 2023'te Red Bull Yedek Pilotu Olacak

Ricciardo 2023'te Red Bull Yedek Pilotu Olacak

Gridlerin tamamlanıp hangi pilotun hangi takımda yarışacağının belli olmasının ardından yedek pilotlar da gün yüzüne çıkmaya başladı.

Bu açıklamaların ilki ise Formula 1 camiasında başarısını net biçimde kanıtlayan Red Bull'dan geldi. Red Bull alt takımlarında yetişen Daniel Ricciardo, 2018 yılında takımla yollarını ayırmıştı.

2019 ve 2020 sezonlarında Renault takımında ter döken Ricciardo, oradan ayrıldıktan sonra günümüze kadar McLaren takımı altında yarışlarına devam etti. Bu kariyerine bir de Monza yarışı birinciliğini de ekleyen Ricciardo, kariyeri için bir vedayı daha gerçekleştirdi.

Red Bull tarafından yayınlanan resmi habere göre ise Ricciardo Red Bull Formula 1 takımının 2023 yılındaki üçüncü yarışcısı olarak kariyerine devam edecek.

Yapılan resmi açıklamada, "Bu bizim en kötü saklanan sırrımız olabilir fakat söylentiler doğru, Ricciardo evine dönecek ve 2023 için takımın üçüncü sürücüsü olacak." denildi.

Ricciardo ise "Gülümsemem her şeyi anlatıyor. 2023'te Oracle Red Bull Racing'in üçüncü pilotu olarak eve döneceğim için gerçekten çok heyecanlıyım" diyerek ne kadar heyecanlı olduğunu aktardı.

Takım içindeyse Ricciardo'nun geri gelişi büyük bir mutlulukla karşılanmış durumda, öyle ki yapılan röportajda "Daniel'i Red Bull ailesine geri getirmek harika. Kendisi muazzam bir yeteneğe ve harika bir karaktere sahip; Tüm fabrikanın onu evinde görmekten heyecan duyduğunu biliyorum."

"Daniel, test ve üçüncü pilot olarak üstleneceği rolle bize daha fazla fırsat verecek, aracın gelişimine yardımcı olacak."

"Aynı zamanda F1'de başarılı olmak için neler yapılması gerektiği konusundaki deneyimi ve bilgisiyle de takımı destekleyecek."

"Daniel ile yeniden çalışmaktan çok memnunuz ve 2023'te takıma katacağı her şeyi sabırsızlıkla bekliyoruz."

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us