RedBull Motor Fabrikasında Tedariklere Başladı!

RedBull Motor Fabrikasında Tedariklere Başladı!

Yakın dönemde sadece pist üzerinde değil, işin mutfağında da pay sahibi olmak isteyen Red Bull, motor fabrikası kurmuştu. Artık o fabrikadan dört takıma motor tedariği gerçekleşebilecek.

Hali hazırda AlphaTauri için motorlar üretip bunları geliştiren Red Bull, bu işin üzerinde biraz daha yoğunlaşıp partner takımlarının sayısını artırmak istiyor. Red Bull takımının patronu Horner yaptığı açıklamada, "Altyapımız dört takım için motor üretmemize izin veriyor ancak öncelikli hedefimiz bu değil."

"İlk amaç, Red Bull'un sahip olduğu iki takıma güç ünitesini sağlamak."

"Trenimiz 2026 yılı istasyonuna doğru çoktan yola çıktı. Çalışan bir prototip motorumuz ve gerekli tüm dyno ünitelerine sahibiz. Yani işe koyulmaya hazırız."

"Honda Formula 1'e geri dönmeyi düşünürse, bu faktörü dikkate alacağız. Bu, güç ünitesinin elektrik kısmı üzerinde yapılabilecek bir işbirliği veya diğer potansiyel sinerjilerle ilgili olabilir. Her halükarda ilginç bir tartışma olacak."

"Ancak doğrudan içten yanmalı motordan ve mekanik bileşenlerden bahsedecek olursak, şimdiden 2026 için hazırlanıyoruz ve tamamladığımız işten memnunuz."

"Kendi motorumuzu üretme kararımızı aldığımızda, sıfırdan Ferrari, Mercedes, Renault ve potansiyel olarak Honda'da yaptıklarına benzer bir şey yapmaya çalışmanın çılgınlık olacağı söylendi. Ancak Red Bull'un tarzı budur: Biz imkansızı başarmak isteriz. Şasiyi kendimiz yapmaya karar verdiğimizde zaman da aynı şey söylendi."

"İşe alınan kişi sayısı ve yatırım miktarı göz önüne alındığında, projemiz Birleşik Krallık'ta son kırk yılda motor üretmek adına gerçekleştirilen en büyük proje. Bu, işe alım sürecinde bazı olağanüstü mühendisleri cezbetti ve yakın gelecekte daha fazla isim açıklayacağız."

"Honda'nın ayrılma kararının ardından müşteri ekibi olarak başka tedarikçilere güvenmek yerine geleceği kendimiz belirlemek istedik." diyerek konuyla ilgili ne kadar ciddi olduklarının altını çizdi.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us