Porsche Super Cup'da Podyum Gururu

Porsche Super Cup'da Podyum Gururu

Redbull takımında ülkemizi temsil eden milli sporcumuz Ayhancan Güven, 28-29 Ağustos tarihlerinde Belçika'nın Spa-Francorchamps pistinde yapılan Porsche Super Cup yarışının 5. ayağında altıncı sıradan başladığı mücadeleyi ikinci sırada tamamladı.

Yağmurun altında koşulan yarışta toplamda 11 takım ve birçok ülkeden 32 yarışçı mücadele etti. Startla birlikte beşinciliğe yükselen Ayhancan Güven, yağmurun da etkisiyle yarışmanın oldukça zor olduğu pistte ikinciliğe kadar yükseldi.

Bununla birlikte tüm yarışcılar içinde 'en hızlı tur süresine sahip olan' yarışcı da olan Ayhancan Güven üstün performansı ile izleyenlere seyir zevki yaşattı. 11 turluk yarışın 10. turunda takım arkadaşı Dylan Pereira ile burun buruna bir mücadele sergileyen milli sporcumuz Güven, bu zorlu mücadele ikinci olarak puanları hanesine yazdırdı.

Formula 1 Belçika GP'si destek yarışı olarak koşulan SPA yarışı sonrası, kupa puan sıralamasında Larry Ten Voorde 99 puanla birinciliği sürdürürken Jaxon Evans 79 puanla ikinci, Dylan Pereira ise 57 puanla üçüncülüğü devam ettiriyor.

Milli sporcumuz Ayhancan Güven ise 54 puanla dördüncü sırada yer alıyor. Bir sonraki Porsche Super Cup yarışı Zandvoort pistinde 6. yarışı ile devam edecek.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us