Porsche Carrera Kupası Almanya'da Podyum Zaferi

Porsche Carrera Kupası Almanya Ayağında Podyum Zaferi

İtalya'nın Monza pistinde haftasonu gerçekleştirilen ve 12 ülkeden 31 sporcunun ter döktüğü zorlu yarışta milli sporcumuz Ayhancan Güven birkez daha podyum merdivenlerini tırmandı.

2021 Porsche Carrera Cup Almanya Şampiyonası'nın Monza pisti ayağında gerçekleştirilen yarışta Ayhancan Güven ikinci olmayı başardı.

En sıkı rakibi olan Larry ten Voorde ise birinciliğini koruyarak rakipleriyle arasındaki puan farkını korumayı sürdürdü.

Yağışlı bir günde yapılan yarışta, ilk sıradan başlayan Voorde, start sonrası Ayhancan Güven'in arkasına düşerek 2. sıraya geriledi. Ancak yarışın ilerleyen dakikalarında hem hava muhalefeti hem de diğer etmenler sonucu birinciliği koruyamadı.

İlk turlarda konumunu koruyan Güven, yarışın 25+1 dakikasında ten Voorde ile tampon tampona mücadeleyi sürdürdü. Yaklaşık on dakika boyunca bu şekilde ilerleyen Ayhancan Güven, Larry ten Voorde ikilisi yarışın son 6 dakikasında yer değiştirdi.

İki gün süren yarışın ilk günündeki şampiyonluğu nedeniyle puan farkını düşürmeyi başaran Ayhancan, ikinci günde ikinci olarak yarışı başarıyla tamamladı.

Pistin ıslak olmasından dolayı birçok yarışçının pist dışına çıktığı Monza pistinde izleyenlere keyifli bir yarış zevki yaşatıldı.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us