Patlayan Lastik Şampiyonluktan Etti!

Patlayan Lastik Şampiyonluktan Etti!

Japonya Rallisi'nde patlayan lastiğinin sonucunda galibiyeti kaçıran Sebsatian Ogier, büyük lastik üreticisi Pirelli'ye çağrıda bulundu.

Kariyeri boyunca toplamda sekiz kez Dünya Şampiyonu olan Sebastian Ogier, Japonya Rallisi'ndeki lastik patlama olayı sonucunda galibiyeti kaçırınca büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. WRC boyunca liderliği elinde bulunduran Ogier'in böyle bir durum yüzünden yarışı elinden kaçırması sonucu büyük lastik üretici firması Pirelli'ye çağrıda bulundu.

Bu ilk lastik patlama olayı da olmayan  Ogier'in altı yarışın dördünde patlayan lastiği sonucunda Pirelli lastiklerinin kalitesi hakkında da endişeleri olduğunu açıkladı.

"Bu durum artık olağan hale geldi. Belki bir gün Pirelli'nin yaptığı b*ktan iş hakkında konuşmaya başlarız ve belki bir şeyler değişir. Ama şu anki durum gerçekten şaka gibi." sözleriyle ne kadar çok sinirlerinin bozulduğunu da kanıtlamış oldu.

Daha sonrasında kullandığı argo kelimeler için özür dileyen Ogier, “Kimse bunun hakkında konuşmaya cesaret edemiyor, bu konuda konuşan tek kişi benim."

“Buradaki ve şampiyonanın bu noktasındaki herkes, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Elinden geleni yapmayanlar yüzünden olduğumuz yerden ileri gidemememiz utanç verici."

“Bunu söyleyen ben değilim ama mevcut lastik tedarikçisiyle bir buçuk yılda, bir önceki tedarikçiyle on yılda olandan daha fazla lastik patlaması yaşandığını duydum. Bu nasıl açıklanır bilmiyorum."

“Spor, bu konuda işi şansa bırakmamalı. Bu sene şampiyonanın tamamında değilim ama bu şekilde bile ne kadar çok şey kaybettiğimi görüyorsunuz. Kibirli olmak istemiyorum ama bunlar yaşanmasaydı, kesinlikle her yarışta podyumda olurdum ve birkaç tane daha yarış kazanabilirdim." ifadeleriyle konu hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us