McLaren’da Bahreyn GP Şoku Devam Ediyor

McLaren’da Bahreyn GP Şoku Devam Ediyor

McLaren halen daha Bahreyn GP’nin şokunu üstünden atabilmiş değil. 

Sadece yarışla değil takımların yaşadıkları sorunlarla da gündeme gelen Bahreyn GP sonrası başta McLaren olmak üzere birçok takım ciddi sorunlarla mücadele etmek zorunda kalmıştı. Bu sorunların belki de en mühimlerinden fren problemiyle baş etmek zorunda kalan McLaren, bunu Formula 1 yarışlarının ilk sezonunda yaşamasının şokunu üstünden atmaya çalışıyor. 

Yaşanılan sorun öyle büyük ki sadece yarış sırasında değil yarış sonrasında da büyük bir geliştirme ve Ar-Geye ihtiyaç duyması takımın gidişatını da tamamen etkilemiş durumda. Öyle ki Bahreyn GP sonrası her yarışa farklı bir parçayla girmeyi bile göze alan McLaren, bu değişikliklerle stratejik olarak öne geçmeyi hedefliyor. 

Takım yöneticisi James Key’in basına yaptığı açıklamada Size gerçekten dürüst olmam gerekirse, Bahreyn'deki gibi bir şok yaşamanızın ardından bir plan yapmanız gerekiyor. Bir plan yaptığınızda, her şey bir doğrultuda ilerler çünkü planı dizginlemek çok zordur."

"Gittiğim her takımda bunu vurgularım: Başlangıçta iyi bir yarış geçirirseniz, daha özgür olursunuz. Ancak şok edici bir durum olursa, bu durumda 'Aman Tanrım, neredeyiz?' diye sorarsınız. Biz belki de böyle bir durum olduğunu düşündük."

"Neyse ki öyle değildi ancak öyle olabilirdi. Bu durumda, 'Tamam, bunları yapacağız. Şu şu yarışlarda büyük adım atacağız.' demeniz gerekir."

"Ve hâlâ bunun etkilerini yaşıyoruz. Adım adım ilerlerseniz, bu iş gücü üzerinde kesinlikle daha kolay ve daha verimli olur. Ancak bu, ilk yarıştan sonra biraz artçı sarsıntı oldu. Aynı şekilde, herkese geliştirme planına bir yapı kazandırıyor ve takımın uyduğu net teslim tarihleri veriyor. Daha esnek yaklaşımda olmayı çok isterdim ama şu anda bulunduğumuz yer burası." İfadelerini kullandı. 

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us