Formula E'de CUPRA Rüzgarı Esecek

Formula E'de CUPRA Rüzgarı Esecek

CUPRA Racing, bir sezon önce Formula E'den çeliken ABT ile yarışlara girmeye hazırlanıyor. Hedeflerinin yüksek olduğu CUPRA Racing ciddi başarılar elde etmek istiyor.

Günlük kullandığımız otomobillerde tamamen elektrikli dönüşüm hızla devam ederken, bu durum motor sporlarına da sıçramış durumda. Dev otomobil üreticileri de tamamen elektrikli motor sporlarına karşı ilgilerini yöneltmişken, Formula E'deki rekabet de gün geçtikçe artıyor.

Henüz yeni kurulan bir takım olmasına rağmen, dünyanın en büyük elektrikli yarış serisinde başarı elde etme isteğinin temel nedenlerinden bahseden CUPRA Racing strateji direktörüü Antonino Labate, Formula E süreci ile ilgili, "elektrik performansını yeniden keşfetme fikirlerinin ardından atılması mantıklı bir adım" dedi.

Bu sözlerine ek olarak, CUPRA'nın DNA'sında 'yarışmak' var. Bu, markanın en temel ilkelerinden biri. 2018'de e-Racer'ı geliştirmeye başladık. Bu araç ilk elektrikli yarış aracıydı, sonrasında tamamen elektrikli bir seri olan Extreme E'ye girdik."

"Şimdi de buradayız, dünyanın en önemli elektrikli motor yarışı serisindeyiz. Bu bizim için normal bir karar gibi duruyor."

"2018'den bu yana kendimizi bir motor sporları markası olarak tanımladık ve o dönemden itibaren elektrikli yarışlara girdik. Bu alanda biraz fazla öncüydük, fazla öncü olduk. CUPRA e-Racer'ı ürettik, bu araç ilk tamamen elektrikli turing aracıydı. Ancak bu aracı yarıştırabileceğimiz bir seri, platform yoktu."

"Bizim manifestomuz açıktı. Birkaç yıl önce Extreme E'ye katıldık ve şimdi de Formula E'deyiz. Günün sonunda bu seriler elektrikli araçlara sahipler. Bataryası, motoru, enerji yönetimi ve her şeyiyle birlikte elektrik. Bir seriden diğer seriye bilgilerimizi aktarabileceğimiz elementler var. Ayrıca bu bilgileri yol araçlarına da aktarabiliriz."

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us