Bahreyn GP'sinde Red Bull'un Yakıt Pompası Skandalının Perde Arkası

Bahreyn GP'sinde Red Bull'un Yakıt Pompası Skandalının Perde Arkası

Bahreyn GP'sine damgasını vurup, Verstappen ve Perez'in erken veda etmesine sebep olan yakıt pompası sorunun perde arkasında ne yatıyor?

Usta sporcular Max Verstappen ve Sergio Perez'in trajik şekilde yarıştan ayrılmalarına neden olan yakıt pompası sorununun ilk incelemelerinde yakıt depolarında bolca ExxonMobil'in E10 yakıtının olmasına rağmen meydana geldiği saptantı.

Yarışın en çekişmeli yerinde Red Bull'un yarış aracı RB18'in yakıt sisteminde bir arıza oluşmuş, bu arıza sonucu yakıt pompasından yakıt iletimi gerçekleşmemişti.

Aracın üreticilerinden Red Bull Teknoloji ve Honda, konuyla ilgili herhangi bir sorumluluklarının olmadığını açıklarken, araçlarda kullanılan ekipmanların belirli bir standartta üretiliyor oluşu da kafalardaki soru işaretlerini artırdı.

Araştırmaların ve varsayımların oldukça yüksek sayıda olduğu Red Bull cephesinde ise burukluk yaşanıyor.

Skandal sonrası basına açıklama yapan Horner, "gayet yüksek puan toplama motivasyonu ile girdiğimiz yarıştan bu şekilde ayrılmak gerçek bir şok oldu." dedi.

Önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan Suudi Arabistan GP'sinden önce gerekli düzeltmelerin yapılması gerektiğini belirten Red Bull, tüm analizlerin de gözden geçireleceğini ekledi.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us