Acura'nın IMSA Aracında Honda İzleri Var

Acura'nın IMSA Aracında Honda İzleri Var

Honda'nın binek otomobil tarafında Amerika pazarı için üretilen markası Acura, motor sporlarında da Honda ile iş birliği yapmış.

Bunun açıklanmasına konu olan durum ise biraz garip. 2023 model IMSA yarış otomobilindeki olan ARX-06'da frenleme sırasında oluşan garip sesin ardından açıklama yapan Acura yetkilileri, güç ünitesi geliştirme aşamasında Formula 1 Honda mühendislerinden yardım aldıklarını itiraf etti.

Daha önceden Formula 1'de Mercedes takımı adına motor geliştirmesi yapan Salters, şu an Honda Performans Development başkanlığını yürütüyor. Salter yaptığı basın açıklamasında "HRC'deki meslektaşlarımızla birlikte çalışıyoruz, bu oldukça özel ve gerçek bir ayrıcalık.""Umarım bunun faydalarını göreceğiz, gruplarımızdan birine liderlik eden çok zeki bir adamımız var, Japonya'da yaşamaya gitti ve F1 programına dahil oldu."

"F1'deki meslektaşlarımızla birlikte çalışabilecek kadar şanslıyız, düzenli görüşmeler yapıyoruz ve enerji yönetimi, hibridizasyon, elektrifikasyon gibi konularda önemli yardımlar alıyoruz."

"Dürüst olmak gerekirse bu görüşmeler çok keyifli geçiyor, şirketiniz farklı şeylere yatırım yaptıkça farklı faydalar elde ettiğinizi göstermenin de güzel bir yolu."

"HPD'de birçoğumuz elektrifikasyon konusunda deneyim sahibiyiz, yine de sürekli olarak grubu büyütmeye çalışıyoruz, bu nedenle enerji yönetimi ve bu tür şeyleri öğrenmek için bazı çalışanları F1 programında görevlendirdik." diyerek iş birliğini onaylamış oldu.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us