2022 Formula E Güvenlik Aracı Porsche'den

2022 Formula E Güvenlik Aracı Porsche'den

Uzun yıllar boyunca BMW'nin bayrağı çektiği güvenlik aracında 2022 sezonunda oyuncular değişti. Elektrikli Formula'nın elektrikli güvenlik aracı Yeni Taycan Turbo S oldu.

2014-2015 yıllarında düzenlenen ilk Formula E sezonundan bu yana güvenlik aracı ihtiyacını tek başına kapatan BMW, yeni sezonda yerini Porsche'ye bıraktı. Geçmiş yıllarda BMW'nin popüler elektrikli modeli i8 kullanılırken yeni sezonda güvenlik aracı Taycan Turbo S olacak.

Geçtiğimiz sezon Formula 1 için Mercedes-AMG ve Aston Martin ile anlaşan spor yönetimi elektrikli Formula'da BMW ve Mini Cooper ile iş birliği içindeydi. BMW'de i8 Roadster ile çalışmalarını yürüten ekip, Mini Cooper'da Electric Pacesetter isimli John Cooper Works Mini ile çalışmalara katılmıştı.

2020-2021 sezonu sonunda Formula E ekibinden çekilen BMW'nin ardından çalışma arkadaşı arayan spor yönetimi, Porsche ile anlaşarak yeni ve heyecan verici bir iş birliğine imza attı.

Bu görev için Porsche'nin en hızlı elektrikli otomobili seçildi. Tamamen elektrikli Taycan Turbo S'in güvenlik aracı olacağı yarışlara toplamda 761 beygir güç eşlik edecek.

0'dan 200'e 2,8 saniyede çıkabilen Yeni Porsche Taycan Turbo S'in varabildiği son hız değeri ise saatte 260 Km.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Formula 1 | 2020 Bahreyn GP Raporu

Formula 1 Türkiye Seyircisiz Yapılacak!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us