Maserati Grecale ve MC20'nin Türkiye Fiyatları Açıklandı

Maserati Grecale ve MC20'nin Türkiye Fiyatları Açıklandı

İtalyan marka Maserati, uzun bir bekleyiş ardından kalkınma sürecine girmeye hazırlanıyor. Tanıttığı yeni SUV modeliyle satışlar bazında yüksek bir talep bekleyen üretici, MC20 ile genlerini temsil etmeye çalışıyor. Marka yeni çıkardığı MC20 ve Grecale modellerini resmi distribütörle ülkemize getirirken modellerin fiyatlarına ulaşıyoruz. Gelin detaylara birlikte bakalım.

Günümüzün ana teması olan SUV üret ve para kazan başlığı altında çalışmalarına devam eden Maserati, yüksek satışlar beklediği Grecale'yi ikisi hibrit ve biri V6 olmak üzere 3 motor seçeneği ile sunuyor. Girorgio platformu üzerinde şekillenen Grecale, Stelvio ve Grand Chrokee ile aynı platformu paylaşıyor. 2.0 litre hibrit üniteden GT versiyonda 300, Modena'da 330 beygir güç alan otomobil, düşük hacimli motoru sayesinde ülkemizde satılan en ucuz Maserati olmayı başarıyor. GT versiyonu için 3.2 milyon, Modena versiyonu için ise 3.8 milyon liralık fiyat ile gelecek olan otomobilin, asıl merak edilen versiyonu 3.0 V6, 530 beygir güç sunan Trofeo için açıklanmış bir fiyat yok.

Grecale bazında aynı şeyi söylemek doğru olmasa da MC20 ana distribütörü olmaksızın gray market olarak tabir edilen yollar ile ülkemizde satışta olan bir modeldi. Maserati'nin son dönemlerinde ürettiği en önemli model olan MC20, ilan sitelerinde 15.000.000 lira dolaylarında fiyatlandırılırken, marka bu rakamların bir miktar üzerinde giriş yaptı.

Maserati MC20'nin coupe versiyonu 16 milyon lira dolaylarında fiyatlandırılıyor, yakın zamanda tanıtılmış olan Cielo (convertible) versiyon ise 19.183.675 liralık etiket ile geliyor. Bu fiyatlara size devasa rakamlar gibi gelebilir fakat olayın farklı bir açısından bakınca bu otomobillerin %220 vergi dilimine girdiğini ve convertible versiyonun vergisiz fiyatının 5 milyon lira, coupe versiyonun ise 4 milyon lira olduğunu görüyoruz. Yani otomobillerin genel fiyatlarından devasa olan şey ülkemizde uygulanan vergiler.

Eklemekte fayda var, gray market yoluyla daha ucuza gelen otomobillerden birine sahip olmak istediğinizde, Maserati'niz resmi bir garanti kapsamında değil ve ihtiyacınız olduğunuzda distribütörün parça tedariği zorunluluğu bulunmuyor. Dolayısıyla aradaki farktan dolayı gray market ile gelen otomobilleri alacak olan kullanıcılar, herhangi bir arıza durumunda dünyanın en güzel otomobillerinden biriyle baş başa kalacaktır...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us