Lotus Emira First Edition Hakkında Detaylar Paylaşıldı

Lotus Emira First Edition Hakkında Detaylar Paylaşıldı

Lotus geçtiğimiz yıl marka stratejisine ters düşen bir model olan Emira'yı tanıtmıştı. Markanın kurucusu Colin Chapman'ın, "basitleştirin, sonra hafiflik ekleyin" ilkesinden uzaklaşan model, bu sebep dolayısıyla tepki çekmişti. İngiliz spor otomobil üreticisi Lotus, Emira First Edition hakkında teknik detayları ve fiyatları paylaştı. Gelin detaylara bakalım...

Emira Mercedes-AMG Motoru Kullanacak

Lotus'un içten yanmalı modelleri için jübile niteliği taşıyacak modeli olan Emira, A45 S modelinde bulunan üniteyi, ortaya konumlanacak şekilde kullanacak. Mercedes-AMG A45 S modelinde 420 beygir güç sunan M139 kodlu ünitenin, Emira için özel şekilde üretildiği söyleniyor ve Lotus bu üniteden 360 beygir güç alıyor.

Aynı zamanda modelde Toyota kaynaklı 3.5 litrelik V6 süperşarjlı bir ünite opsiyonu daha sunan İngiliz üretici bu motordan 400 beygir güç ve 420 Nm tork çıkışı sağlıyor. Modelin AMG orijinli ünitesinin tam kapasitede kullanılmamasının sebebi iki ünite arasında bir çizgi çizmek olabilir.

Özelleştirme Seçenekleri

İngiliz üretici Emira için 6 adet dış renk seçeneği sunuyor. Mavi, kırmızı, yeşil, sarı ve iki farklı tonda gri ile satın alınabilen Emira, 7 farklı iç döşeme opsiyonu da sunuyor. İç mekanda Apple CarPlay, Android Auto, elektrikli koltuklar ve krom detaylar gibi donanımlar sunan model, bir Lotus için gelinebilecek son seviyede. Markanın belirli modellerinde ağırlık tasarrufu, dolayısıyla performans adına klimayı bile opsiyonel olarak yerleştirdiğini unutmamakta fayda var.

Fiyat ve Rakipler

Lotus Emira kompakt boyutlu bir spor otomobil ve rakipleri çok ciddi. Porsche 718 ve Alpine A110S gibi modeller ile rekabete giren İngiliz, markasının kabarık tarihi birikimi neticesinde önemli alternatifler karşısında dikkat çekmeyi başarıyor.

Emira First Edition için 85.900 dolardan başlayan bir etiket sunacak olan marka, Toyota üniteli manuel V6 varyasyon için 93.000 dolardan başlayan bir etiket belirlemiş. Rakipleri arasında rekabetçi bir fiyat ile sunulan Emira, önemli bir arzu nesnesi...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us