Lada Niva Travel 2021 İçin Makyajlandı

Lada ülkemizde özellikle Niva modeli ile epey bilinen ve kullanılan bir marka. Tamamen mekanik ve basit oluşu onu öne çıkaran ana unsur. Niva'nın kardeşi olan Niva Travel kendini yenileyerek 2021 yılına hazırlanıyor.

Niva Travel Nedir?

Lada Travel 1998 yılında Niva Vaz 2123 adı ile ortaya çıkmıştır, 2003 yılında Lada-General Motors ortaklığı ile Chevrolet Niva ismi ile de üretilmiştir. Sonraki süreçte General Motors'un hisselerini geri satması sonucu Lada kendi logosu ile bu modeli satmaya devam etmiştir.

Yenilikler Neler?

Lada makyajlı Travel üretiminin geçtiğimiz haftalarda başladığını belirtiyor. Makyaj ile gelen LED arka aydınlatma grubu araca daha yenilikçi bir hava katmış, maalesef ön yüzde böyle bir operasyon göremiyoruz. Ön yüzden bahsetmişken, SsangYong XLV'ye benzer bir ön tasarıma sahip olduğunu belirtebilirim. Büyük bölümü gövde rengi olmayan plastik aksamdan oluşan tampon, aracın genel kullanım alanının arazi olduğunu göz önüne aldığımızda beni pek rahatsız etmedi.

Dağ Keçisi?

Ülkemizde Niva söz konusu olduğundan sık sık dağ keçisi tarzında sözlere rastlayabilirsiniz. Lada Niva Travel da bu konudaki genel algıyı destekler nitelikte bir paket geliştirmiş. İsteğe bağlı olarak Lada Niva Travel'ı arazi paketi ile alabiliyorsunuz. Bu donanıma özel olarak gelen plastik gövde eklentileri, şnorkel, arazi lastikleri ve tam zamanlı 4 çeker sistemi ile Niva Travel sizi daha özgür kılıyor.

Performans

Bu bölüme başlarken Lada'nın performans konusunda iddialı bir marka olmadığını hatırlatmak istiyorum. Lada, Niva Travel'da 1.7lt benzinli bir üniteye yer vermiş, günümüz diğer araçlarından yola çıkarak bu motorun iyi bir performans sağladığını düşünüyorsanız gerçekten çok yanılıyorsunuz.

Niva Travel bu motordan 80bg güç ve 127nm tork çıkarmış. Motora 4 çeker sistemi ve 5 ileri manuel vitesi eşlik ediyor. 0-100 değeri ise 19 saniye, yani bir Niva Travel sahibiyseniz 100km/h hızı çok göremeyeceksiniz. Son hızının 140km/s olduğunu söylemekte fayda var. Araç 100'e çıkana kadar siz istediğiniz yere varmış olabilirsiniz. Ayrıca aynı kategoride olmasalar da 80'li yıllarda 1.4lt Renault 9'ların 83 beygir güce sahip olması aklıma gelmedi değil.

Fiyatlar

Araç makyaj öncesinde 9.600 ve 11.500$ aralığında satılıyormuş. Makyajlı Niva Travel'ın bu fiyatlardan uzaklaşması beklenmiyor. 2021 yılında yollara çıkacak olan modelin ülkemizde talep görme ihtimalinin düşük olacağı düşüncesindeyim...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us