Kış Lastiklerinin Fiyatları El Yakıyor

Kış Lastiklerinin Fiyatları El Yakıyor

Uzun bir süredir 1 Aralık demek ticari araçlar için zorunlu kış lastiğine geçiş günü olarak biliniyor. Fakat kış lastiklerinin artan fiyatlarından sonra süre üzerinden bir ay geçmesine rağmen hala birçok araç sürücünün kış lastiğini takmadığı görülüyor.

Başta asgari ücrete gelen zamla birlikte her şeye anormal zamlar da peşi sıra geldi. Zamlanan ürünlerin içinde biri var ki sadece bireysel değil, toplumun tamamını ilgilendiriyor. Araçların yerle temasını sağlayan lastikler bunların başında geliyor.

Mevsime göre uygun lastik kullanımı ise hem kendimizin hem de çevremizdeki insanların can güvenliği için önemli bir rol oynuyor.

Sadece insiyatif değil, yasal düzenlemeyle zorunlu hale gelen kış lastiği kullanımına ise neredeyse yüzde yüz oranında yapılan zamlar damgasını vurdu. Ortalama bir kış lastiğinin fiyatının 1500 lirayı bulduğu lastik piyasasında işler durma noktasına geldi.

Eğer daha iyi bir lastik tercih etmek istenirse fiyat 3 bin lirayı aşıyor. Tek bir lastiğin fiyatının 3 bin lira olduğu düşünülürse durum firmalar için pek de parlak değil.

Kış lastiğinin özellikle fren mesafesine olan katkısını düşünürsek, günde milyonlarca insanın bir yerden bir yere sağlıklı şekilde varması için kış lastiği kullanımına daha yüksek ölçüde önem verilmesi gerekiyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us