Kimera Evo37 Sardunya Rallisi İçin Martini Racing Üniforması Giyiyor

Kimera Evo37 Sardunya Rallisi İçin Martini Racing Üniforması Giyiyor

Efsanevi ralli otomobili Lancia 037 Stradale, Kimera tarafından yeniden yorumlanıyor. Kimera tarafından yeniden canlandırılan model, Pirelli'ni 150. yılını kutlamak üzere İtalya'da yapılan Sardunya Rallisinde Martini Racing üniforması ile boy gösterecek. Gelin bu nadide sanat eserinin detaylarını birlikte inceleyelim.

Ralli tarihi için ikonikleşmiş bir marka haline gelen Lancia'nın en önemli kurşunlarından biri olan 037 Stradale, birçok İtalyan otomobili ve ralli meraklısı için çok özel bir konumda. Ana ortakları Pirelli ve Sparco olan Kimera markası da bu ikonu canlandırmak adına Evo37 modelini üretiyorlar.

Geçtiğimiz ay ilk müşteri teslimatını gerçekleştiren Kimera, ilk Evo37 örneğini Hollandılı bir alıcıya kavuşturmuştu, Nisan ayında ikinci teslimatı İspanyol bir müşteriye gerçekeştirecek olan üreticinin bu model için total hedefi 37 adet. İtalyan marka yıl sonuna kadar 8 örnek daha tamamlamayı hedefliyor.

Geçen yılda tekrarlanan Goodwood Hız Festivali'nde tanıtılan Evo37'nin üretiminde Kenya'daki 1986 Safari Rallisi'nde orijinal bir 037 iki kez şampiyon olan Miki Biasion önemli bir rol oynadı. Modelin geliştirilmesinde Kimera ekibi ile eş güdümlü faaliyet gösteren Biasion, ince ayarların yapılmasında da yardımcı oldu. Sardunya Rallisinin onur konuğunun pilotu da kendisi olacak.

Evo37 kalbinde 2.2 litre hacminde bir motor kullanıyor, dört silindirli bu ünite 505 beygir güç ve 550 Nm tork sunuyor. 0-100 km/s hızlanmasını 3.0 saniyede tamamlayan model 300 km/s son hıza ulaşabiliyor. Bu gücün yere aktarılmasında önemli aracılardan olan süspansiyonlar tarafında, önce çift salıncaklı ayarlanabilir bir yapı kullanılırken, arkada Öhlins amortisörler kullanılıyor.

Bütün bunlara sahip olmak isterseniz vermeniz gereken para, oldukça cüzi bir miktar (!) Kimera bu restomod örneklerden bir tanesine sahip olmak isterseniz sizden 540.000 Euro talep ediyor. Bu fiyat Avrupa için bile devasa...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us