Japon MPV Yeni Nissan Serena

Japon MPV Yeni Nissan Serena

Geniş yaşam alanı, hibrit motoru ve Japon kalitesinin buram buram hissedildiği Yeni Nissan Serena tanıtıldı.

Son dönemde otomobil piyasasında sedanların ve hatchbacklerin yerini SUV ve crossoverlar almış durumda. Fakat bir segment daha var ki, adeta gizli kahramanlar yuvası. Hem SUV kadar yüksek olsun, hem geniş iç hacmiyle rahat olup yükleme alanıyla da bagajda sorun çıkartmasın diyenlerin tercihi MPV'ler de günden güne artıyor.

Bunun son örneklerinden olan Nissan Serena ise hem tasarım hem de teknoloji konusunda çok iddialı.

Nissan'ın yeni tasarım dilinin bir yansıması olan V-Motion ön panjur ile gelen Yeni Serena, aydınlatma tarafında sunduğu LED teknolojisi sayesinde performans anlamında çok başarılı. Buna ek olarak, piyano siyahı trim parçaları da çok şık duruyor.

Profilde de aynı lüks duruşu tamamlayan Serena, arka tasarımda fütüristik oluşuyla puanları toplamış.

En büyük parametrelerden olan boyutlarda ise 4765 mm uzunluk, 1715 mm genişlik ve 1885 mm yükseklik ile şehir içi kullanımlarında rahat bir atmosfer sağlanıyor. Dingil uzunluğunda ise 2870 mm ile rakiplerine nazaran iyi bir mesafeye sahip olunabilir.

İç tarımda da adeta bir otomobil konforunda öğeler sunan Yeni Serena'da direksiyon simidi ilk andan bizi heyecanlandırıyor. MPV'lerin satış rakamlarında direkt etkisinin olduğu bilinen iç mekanın böylesine karizmatik oluşu heyecan verici.

Motor seçeneklerinde ise 150 beygir güç, 200 Nm tork üreten 2.0 litre atmosferik motor ilk sırayı alıyor. CVT otomatik şanzıman ile yönetilen bu motor önden ya da dört tekerden çekiş sistemiyle yönetiliyor.

Hibrit tarafında ise 1.4 litrelik motora elektrikli motor eşlik ediyor. Toplamda 161 beygir güç, 315 Nm tork üretilen bu motorda yalnızca önden çeker sistem mevcut.

Japon pazarında şu an satışta olan Yeni Nissan Serena'yı güncel kur ile çarptığımızda 372 bin liradan başlayan fiyatlarda almak mümkün. Tabi bu fiyat ülkemizdeki vergi sistemine girince nasıl bir hal alacak, bun az çok tahmin etmek mümkün.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us