İngiltere Yakıt Krizi ile Boğuşuyor

İngiltere Yakıt Krizi ile Boğuşuyor

İngiltere'nin başı hiç beklemeyeceğiniz bir şeyle, yakıt tedariki ile belada. Yetkililerden ve şirketlerden gelen art arda açıklamalar sonrasında gerilen ortam çokça soru işareti doğuruyor.

İstasyonlar Kapanıyor

Dünyanın en büyük petrol dağıtıcılarından biri olan BP, panik alımlar nedeniyle istasyonlardaki ana yakıtların tükendiğini vurguluyor. İngiltere içerisinde yaklaşık olarak 1.200 tesisi bulunan firma açıklamalarında şunlara yer veriyor.

"Son iki gün içinde görülen yoğun talep nedeniyle, tesislerin yaklaşık yüzde 30'unun ana yakıt sınıflarından hiçbirine sahip olmadığını tahmin ediyoruz."

Sebep, Panik Alımlar

Konu hakkında açıklama yapan tek taraf petrol dağıtıcıları değil, Petrol Perakendecileri Derneği başkanı Brian Madderson 5.500 bayiyi temsilen açıklamalarda bulunuyor. Tek sebebin panik alımlar olduğunu vurgulayan Brian Madderson, BP'nin genel durumuna dikkat çekiyor.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps ise Brian Madderson ile yakın şeyler paylaşarak, sorunun panik alımlar olduğunu ve ülkede yeterince yakıt olduğunu söylüyor.

Sorunun Temelinde Ne Var

Sorunun sebebi İngiltere'nin Avrupa Birliğinden ayrılmasına uzanıyor. Ayrılma sonucu kamyon ve tır şoförü nüfusunda ciddi düşüşler yaşayan ülke, şu an için ciddi bir nakliye elemanı problemi yaşıyor. Ortalama olarak 100.000 civarında ağır vasıta sürücüsü ihtiyacı bulunan ülkede, yapılan açıklamalar sonrasında vatandaşların korku ile istasyonlara hücum etmesi, durumun boyutunu daha büyük noktalara ulaştırıyor.

Yaşanan bu problem İngiliz kullanıcıların elektrikli modellere olan ilgisini pekiştirebilir...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us