Hyundai'nin Yeni Uzay Aracı Staria Türkiye'de

Hyundai'nin Yeni Uzay Aracı Staria Türkiye'de

MPV sınıfına iddialı giriş yapan Staria, tasarımı ve teknolojisi ile dikkat çekiyor. Hyundai'nin bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz araçlara benzeyen Staria modeli hemen hemen herkesin ilgisini çekiyor. Dikkat çekici Staria’nın detaylarına birlikte bakalım.

Staria Dış Tasarım Detayları

Yeni Hyundai Staria, MPV sınıfı’nın en iddialı oyuncularından biri olmayı hedefliyor. Staria’nın uzay mekiğine benzeyen tasarımı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Hyundai STARIA, ülkemizde 5 farklı gövde rengi (Sedefli Derim Siyah, Gümüş Gri, Krem Beyaz, Grafit Gri ve Gece Mavisi) ile satışa sunulurken iç mekanındaysa gri ve siyah renk kombinasyonuna yer veriyor. Ön tamponun üst kısmına konumlandırılan yatay gündüz farları (DRL) ile çok şık ve ikonik tasarım elde edilmiş. Bal peteği şeklindeki ızgaranın iki yanında bulunan LED aydınlatmalar ile sofistike bir görünüm sağlanmış.

Staria’nın her iki tarafında bulunan otomatik sürgülü kapılar Staria’nın anahtarı ile de uzaktan açılıyor.  Arka kısımda ise büyük ve uzun stoplar bizi karşılıyor. Arka aydınlatmaların tasarımı küçük kare şeklinde dizayn edilmiş. Arka tamponda ise yolcuların eşyalarını rahat yüklemesi ve boşaltması için yükleme eşiği düşük seviyede bırakılmış.

Staria İç Mekan Detayları

İç mekanda da bambaşka bir tasarım sunan Staria kokpitte 4,2 inç renkli dijital gösterge ve 8 inç dokunmatik orta ön panel bulunuyor.Klima kontrol paneli ise dokunmatik ekranın altına konumlandırılmış. 8+1 kişilik yolcu kapasitesi ile ailelerin ilgi odağı oluyor. Ambiyans aydınlatma, kablosuz şarj, her koltuk sırasına özel yerleştirilen USB Type-A girişleri, ve start-stop gibi özellikler Staria’nın konfor ögesine katkıda bulunmuş.

Staria’nın arka tarafına doğru geçtiğimiz zaman ise geniş panoramik pencerelere sahip tasarım mimarisi, araç içindekilere ferah ortam sunuyor. 60/40 oranında katlanabilen koltukların minder kısımları üst tarafa doğru yatırılarak ekstra alan sağlanmış oluyor. Staria’nın bagaj kapasitesi 831 lt ancak arka sıradaki koltuklar ön tarafa kaydırıldığında tam 1.303 lt hacim sağlıyor. Bu da hem aile hem de ticari amaçla kullanıma yeşil ışık yakmış oluyor.

Hyundai Staria'nın Teknik Özellikleri

Hyundai Staria 2.2 litrelik turbo dizel motor ile satışa sunuluyor. Bu motor 177 bg güç ve 431 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman ile sunulan Staria 0-100 km/s hızlanmasını 12,4 saniyede tamamlıyor. Azami hızı ise 185 km/s. Aracın birleşik yakıt tüketimi de 8.5 lt/100 km olarak açıklandı. Staria 5.253 milimetre uzunluğa, 1.997 milimetre genişliğe ve 3.273 milimetre aks aralığına sahip. Önden çekişli Hyundai STARIA, yepyeni bir platforma ve süspansiyon sistemine de sahip. Çoklu bağlantılı arka süspansiyonla üretilen Staria, optimize edilmiş motor performansını en iyi şekilde yol aktarırırken aynı zamanda uzun süreli yolculuklarda ekstra konfor ve sürüş keyfi sunuyor.

Hyundai Staria Fiyatı

Hyundai Staria’nın lansmana özel fiyatı 659.900 TL olarak açıklandı.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us