Yeni Hyundai Santa Cruz Pickup

Yeni Hyundai Santa Cruz Pickup

Hyundai’nin Tucson suratlı, yekpare tasarıma sahip küçük pickup modeli Santa Cruz, 2022 yılı için bizleri heyecanlandırıyor. Peki, Yeni Hyundai Santa Cruz bize ne vadediyor?

2022’de Yenilikler Neler?

Ülkemizde pazar payının neredeyse hiç olmadığı ufak boyutlu pickupların favori mekanı Amerika için heyecanlandırıcı haber Hyundai’den geliyor. Çok yakın zamanda tamamen yenilenen tasarım felsefesi ve otomobil modellerine bir yenisini ekleyen Hyundai, Santa Cruz modeli ile ufak sınıf pickup pazarında karizmasıyla söz ettirecek gibi gözüküyor.

Yeni Hyundai Santa Cruz’a önden baktığımızda, C SUV’un yeni yıldızı Tucson ile oldukça benzeyen bir tasarım detayları kullanıldığını görüyoruz.

Farlar kapalı iken, tamamen ızgara paneliymiş gibi gözüken “Dünya’nın ilk parametrik far tasarımı” Yeni Santa Cruz’da da kullanıma sunuluyor.

Arka tarafa geçtiğimizde ise yatay formlu stoplar ilk dikkatimizi çeken detay olurken, tıpkı ön tarafta olduğu gibi heybetli duruşu beğenimizi kazanıyor.

Böylesine bir pickup fikri ilk olarak 2015 yılında yapılan Detroit Otomobil Fuarında görücüye çıkmıştı. O fuarın ardından birçok konsept tasarım yazılıp çizildi. Üzerinden geçen 6 yılın ardından Koreli üreticinin hayali gerçek oldu ve Hyundai Santa Cruz’un kullanıcılar ile buluşmasına çok az kaldı. Haziran ayında üretimine başlanacak olan Yeni Santa Cruz, hemen ardından satışa sunulacak.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Hyundai Santa Cruz, iki farklı güç seçeneği ile geliyor. Standart donanım seviyesinde 2.5 litre hacminde motor bulunuyor. Bu motordan 190 beygir güç ve 250 Nm tork üretiliyor. Serinin en üstünde yer alan motor ise 2.5 litre hacminde turboşarjlı 275 beygirlik motor oluyor. 420 Nm tork üretilen bu motor, güç konusunda sizi oldukça tatmin edecek seviyede.

Her iki motor seçeneğini de 8 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile yönetiyorsunuz. Ayrıca her iki motor seçeneğinde de dört tekerden çekiş sistemi bulunmaktadır.

Santa Cruz, aynı segmentte bulunan rakipleri ile kıyaslandığında daha kısa ve daha alçak olmasıyla dikkat çekiyor. Bu durum, müşterilerin Yeni Santa Cruz’u tercih edip etmemesi konusunda önemli bir rol oynayacağa benziyor.

Yeni Hyundai Santa Cruz’un daha şık görünmesini sağlayan 18 ve 20 inç boyutundaki jant seçenekleri de oldukça dikkat çekiyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Hyundai Santa Cruz’un iç mekanına geçtiğimizde aynı segmentte bulunan rakipleri göz önüne alındığında açık ara en iyi iç tasarıma sahip pickup gibi görünüyor. Hyundai markasının son dönemde kullandığı tasarım dilinin bir sonucu olan bu lüks görünümlü iç mekan tasarımı, birçok kullanıcının beğenisini kazanıyor.

İçinde bulunduğu sınıfta, ilk kez tamamen dijital gösterge paneli kullanan Santa Cruz, teknoloji tarafında da çağının ötesine uzanıyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Hyundai Santa Cruz’un ön konsolu üzerinde standart olarak 8.0 inç boyutunda olan, fakat opsiyonel olarak 10.0 inç boyutunda satın alınabilen bir dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor.

Ön konsol üzerinde hiçbir fiziksel tuşun kullanılmıyor oluşu, kimilerince yanlış bir karar olarak söylense de, Yeni Santa Cruz’un iç mekanı bu haliyle oldukça etkileyici gözüküyor.

Kablosuz şarj pedi, yine bu sınıfta daha önce hiç rastlamadığımız bir teknoloji olarak dikkatimizi çekiyor. Bunun yanı sıra, cep telefonunuzu kablosuz bir şekilde otomobile entegre etmenizi sağlayan Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı servisleri ücretsiz olarak kullanımınıza sunuluyor.

Ayrıca, kaliteli müzik dinlemek konusunda hassas  olan kullanıcılar için 12 hoparlörlü BOSE Premium ses sistemi Yeni Hyundai Santa Cruz’da opsiyonlar listesinde yerini alıyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Hyundai Santa Cruz Pickup, Hyundai markasının tüm otomobillerinde kullanmış olduğu üstün güvenlik ve sürücü yardımcı özelliklerinden mahrum bırakılmıyor. Aynı segmentte bulunduğu diğer modellere göre, sadece tasarım ve teknoloji alanında değil, güvenlik alanında da avantaj sağlayan Yeni Santa Cruz, birçok üstün özelliğe ev sahipliği yapıyor.

Yeni Hyundai Santa Cruz'da bulunan temel güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Standart ön ve arka park sensörleri
  • 360 derece park kamera sistemi
  • Dur&Kalk özellikli aktif şerit takip sistemi

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Agresif Sedan Hyundai Elantra N

Yeni Hyundai Palisade

Yeni Hyundai Palisade

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

Hyundai Ioniq 6 Ertelendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us