Ford Yeni Modeli Evos'u Tanıttı

Ford Yeni Modeli Evos'u Tanıttı

Ford, geçtiğimiz dönemlerde düşen pazar payları neticesinde Mondeo gibi "yere yakın" otomobillerin üretimini durduracağını ve SUV tipi otomobillere yöneleceğini açıkladı. Bu açıklamalar ardından karşımıza çıkan ilk otomobillerden biri olan Evos tasarım hatları ile gerçekten dikkat çekiyor. Gelin Evos'a yakından bakalım...

Yenilikçi Dış Tasarım

Ford, Evos'da Equator modelinde kullandığı tasarım hatlarına benzer hatlar kullanıyor. Benim tabirimle çengel formlu farlar otomobilin sportif görünmesini sağlayan ana unsur olurken, markanın imzası haline gelmiş altıgen panjur dinamik algıyı aynı şekilde destekliyor. Ön yüzde bulunan piano black renkli parçalar özellikle açık renklerde güzel bir kontrast yaratacak gibi duruyor.

Ford Evos'a yan profilden baktığınızda belirgin detaylardan biri tasarıma entegre olan kapı kolları, aerodinamiye katkı sağlayan kollar tasarım trendlerine de uyum sağlıyor. Bunun yanında, otomobilin dinamik gözükmesini sağlayan asıl nokta olma görevini üstlenen tavanın eğimli çizgisi bu açıdan çok dikkat çekici.

Evos arka yüzde, ön yüzde olduğu gibi ortadan birleşen aydınlatma grubu yapısını kullanıyor. Burada da çengele benzer bir form almış olan stoplar spoilerin uyarı ışığı ile destekleniyor. Evos arkadan baktığımızda tam bir elektrikli otomobil izlenimi verse de tasarıma entegre edilmiş egzoz çıkışları (sahte veya işlevsel emin değiliz) bize otomobilde içten yanmalı bir motor olduğunu hatırlatır nitelikte yerini alıyor.

Alışılmış Dışı İç Tasarım

Ford Evos iç tasarımda bir Ford modeli için gerçekten alışılmış dışı detaylar içeriyor. Başka markalarda karşımıza çıkan ama Ford'da ilk kez bulunan boydan boya ekran dikkat çekici duruyor. 110 cm uzunluğunda olan ekran 12,3 inç boyutunda gösterge ve 27 inç seviyelerine ulaşan multimedya ekranını bir arada sunuyor.

Ford, Evos'da SYNC+ 2.0 adlı multimedya işletim sistemini kullanıyor. Bu sistem tıpkı diğer markalarda olduğu gibi komutlarınızı alıp sizi asiste edebiliyor. Evos iddialı teknolojisi ile güncellemelere de açık bir otomobil haline geliyor, yani Tesla modellerinde gördüğümüz gibi marka yeni özellikler ekleyebiliyor veya hatalı olanları çok çabuk düzeltebiliyor.

Ford Evos Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Ford Evos şu an için sadece Çin pazarına hitap ediyor, ilerisi için Avrupa'ya geleceği ve daha dikkat çekici olarak Mondeo konumuna yerleşebileceği hakkında iddialar var. Hibrit olacağı hariç motor özellikleri bile açıklanmayan Evos'un kaderi hakkında yakın zamanda yeni açıklamalar gelecektir.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us