Yeni VW ID.Buzz

Yeni VW ID.Buzz

Bir dönemin ve her dönemin hippi krallığı Volkswagen minibüsleri tamamen elektrikli olarak yollara dönüyor. Yeni VW ID.Buzz'da dair detaylar haberimizde.

2022'de Yenilikler Neler?

Sadece geçmişte günümüzde dahi popülerliğini sürdüren VW T serisi minibüsleri  de geleceğe ayak uydurarak tamamen elektrikli olmayı başardı. VW'nin ikonik Microbus'u EV olarak yollara geri dönerken tasarımı ve menzil detayları onun satın alınabilirliğini önemli ölçüde etkileyecek.

VW'nin elektrikli otomobil platformu olan MEB platformu üzerinde üretilen Yeni VW ID.Buzz'un ön tasarımını o eski neslini bir hayli andırıyor. Aynı zamanda yeni nesil VW modellerine de atıfta bulunulan tasarımda minimal çizgilere yer verilmiş.

Avrupa versiyonundaki 2987 mm dingil mesafesiyle kullanışlılık konusunda da tamamen elektrikli bir minibüsten beklenenden çok daha fazlasını sunmaya hazırlanan Yeni ID.Buzz'da üç sıra oturma grubuna yer verilmiş.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni VW ID.Buzz'un tabanı altına yerleştirilmiş pil takımlarından toplamda 201 beygir güç elde ediliyor. 77,0 kWh'si kullanılabilir olan 82,0 kWh'lık pil paketlerinin birkaç farklı varyasyonu olacak.

Menzil uzunluğu konusunda 400 km ile hatrı sayılır bir değer sunan Yeni VW ID.Buzz ile şehirler arası yolculuklarda da maksimum konfor ve sürüş kalitesine erişmeniz hedefleniyor.

Hızlı şarjla dolum imkanı da bulunan Yeni ID.Buzz'da yarım saatte yüzde 80'lik bir şarj dolumu başarılı şekilde tamamlanıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni VW ID.Buzz'un iç mekanı da en az dışarıda olduğu kadar etkileyici. Bir minibüsten beklenenden daha iyisini vermeyi hedefleyen iç mekanda, küçük eşya gözleri ve saklama alanı konusunda tatminkar değerler sunuluyor.

Ön konsol, direksiyon simidi ve gösterge ekranı, bugüne kadar hiçbir minibüste görmediğimiz kadar estetik ve tarz gözüküyor. Buna ek olarak, Yeni ID.Buzz'un dış renklerinin iç mekanda da kullanılabilesi dikkatleri çekti.

Böylece daha şık ve konforlu bir kabine sahip olabileceksiniz. Buna ek olarak, standart olarak sunulan 10 inç büyüklüğünde dokunmatik multimedya ekranı, istenirse 12 inç büyüklüğünde de satın alınabiliyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı

Yeni VW ID.Buzz'un bünyesinde VW tarafından araçlarında kullanılan güvenlik ve sürücü yardımcı özelliklerinin birçoğu bulunuyor. Bu özelliklerin arasında adaptif hız sabitleyici, kör nokta uyarı sistemi, yarı otonom sürüş asistanı gibi, seyahatleri bir hayli kolaylaştıran paketler bulunuyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us