Yeni Volkswagen ID.4

Yeni Volkswagen ID.4

Volkswagen'in yakın gelecekte tamamen elektrikli olacak ürün gamının çok satması muhtemel modeli ID.4'e dair her şey haberimizde!

2023'de Yenilikler Neler?

Volkswagen ID.4 markanın tamamen elektrikli SUV modeli olarak Avrupa yollarındaki hakimiyetini artırmaya devam ederken kullanıcıların da büyük bir sevgisini kazanmaya başladı.

Sadece sürüş karakteri değil, tasarım ve teknoloji konularında da oldukça başarılı olan Yeni VW ID.4, arkadan itişe sahip tek elektrikli motoruyla eğlenceyi de beraberinde getiriyor. Farklı sürüş modlarıyla da kullanılabilen Yeni ID.4'te ıslak ya da kuru tüm yol tiplerinde elektriğin gücünü hissedeceksiniz.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Volkswagen ID.4, giriş seviyesinde sahip olduğu tek elektrikli motoruyla tüm gücünü arka tekerleklere aktarıyor. Toplamda 201 beygir güç üreten bu motorun sürüş performansı ve yeterliliği gayet iyi.

Bir üst donanımda yer alan dört tekerden çekiş sisteminde ise toplamda 295 beygir güç elde ediliyor. Buna ek olarak, fren anında bataryaları şarj etmeye yarayan rejenaratif frenleme teknolojisine de sahip olan Yeni ID.4 ile sürüş esnasında da enerji kaybı yaşamayacaksınız.

Bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan hızlanma testlerinde 0'dan 100'e 7,6 saniyede çıkmayı başaran Yeni ID.4, geleneksel kompakt crossoverlar kadar iyi bir performansı bizlere veriyor.

Standart modelden hem motor olarak güçlü olup hem de dört tekerden çekiş sistemine sahip olan modelde ise bu süre 5,4 saniyeye kadar düşüyor.

Yol ve rüzgar gürültüsü konusunda da yeterince başarılı olan Yeni VW ID.4'ün kabininde tüm sürüşlerden maksimum konfor ve güveni sağlıyorsunuz.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

Yeni VW ID.4'ün üzerinde bulunan 77,0 kWh'lık pil takımını sayesinde tek seferde 480 Km uzunluğunda menzil size vadediliyor. Bu değer de Yeni ID4'ün Yeni Hyundai Kona Electric ve diğer elektrikli SUV'lar ile karşılaştırıldığında daha iyi bir sürüş menzili sunduğunu gösteriyor.

Fakat aynı segmentte yarıştığı Tesla Model Y ile kıyaslandığında Model Y'nin 530 Km uzunluğundaki menzilinin gerisinde kalıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni VW ID.4'ün kabini alışılmış elektrikli otomobil tasarımlarından çok da farklı değil. Fütüristik öğelerin nispeten az olduğu bu iç mekanda her şey işleve yönelik olarak konumlandırılmış.

İçten yanmalı motora sahip otomobillerde olan aksamların birçoğunun Yeni ID.4'te olmaması, iç mekandaki küçük eşya gözleri ve bilimum alanların sayısını ve hacmini artırmış.

Standart olarak sunulan özelliklerin arasında ısıtma özelliğine sahip kumaş kaplama koltuklar bulunuyor. Pro S donanım seviyesinde ise ısıtma soğutma ile hafıza ve 12 yönlü hareket kabiliyetine sahip elektrikli suni deri koltuklar geliyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni VW ID.4'ün ön konsolu üzerinde standart olarak 10.0 inç büyüklüğünde dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. Bu ekranı opsiyonel şekilde 12.0 inçe yükseltebiliyorsunuz. Kullanım kolaylığı konusunda, kullanılan yazılımın bir tık karmaşık oluşu dikkatimizi çekti.

Bunun haricinde kablosuz şekilde cep telefonu bağlantısı yapmanızı sağlayan Apple CarPlay ve Android Auto entegrasyonları da standart olarak sunuluyor. Ekran konusunda cömert olan Yeni ID.4'te, bir ekran da direksiyon arkasındaki 5.3 inç büyüklüğündeki dijital gösterge paneli oluyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni ID.4'te sizin ve sevdiklerinizin hayatını koruyan bir dizi aktif ve pasif güvenlik özellikleri sunuluyor. Bağımsız test kuruluşları tarafından yapılan çarpışma testlerinden de başarılı bir şekilde çıkmayı başaran Yeni VW ID.4 ile güvenli yolculuklar gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni Volkswagen ID.4'te standart olarak sunulan güvenlik özellikleri ise şu şekilde;

  • Yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şeritte kalma yardımı ile şeritten ayrılma uyarısı
  • Adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us