Yeni Tesla Model Y

Hem geniş aileme hitap eden bir otomobil olsun, hem de tamamen elektrikli motora sahip olsun diyenlerin bir numaralı tercihi olabilecek Yeni Tesla Model Y, bu yıl içinde yollardaki yerini alıyor.

2021'de Yenilikler Neler?

Kendisinden daha küçük boyutlarda olan Model 3'ün şasisini, iç mekanını ve güç aktarma organlarını kullanan 2021 Tesla Model Y, otomotiv pazarında çok daha fazla rağbet gören geniş iç mekan hacmi, isteğe bağlı üçüncü koltuk sırası ve SUV stili ile oldukça dikkat çekiyor.

2021 Tesla Model Y, bünyesinde barındırdığı çift elektrik motoru sayesinde ihtiyacınızdan daha fazla gücü size sunuyor. Standart donanımlarda tüm gücü arka tekerleklere aktarılırken, üst donanım paketlerinde dört tekerden çekiş sistemi Yeni Tesla Model Y'de sunuluyor.

Audi e-tron ya da Jaguar I-Pace gibi fiyatsal olarak daha pahalı rakiplerine göre 521 Km uzunluğundaki menzili ile avantaj elde eden Yeni Tesla Model Y bir şansı hak ediyor.

İç mekanda ise Mercedes-Benz GLC ya da Volvo XC60 gibi EV dışı rakipleriyle kıyaslandığında gösterişten yoksun oluşu, Yeni Tesla Model Y'nin etrafında sade tasarım tutkunlarını topluyor. Tesla otomobiller tarafındaki en büyük gelişme ise, son günlerde oldukça popüler olan kripto paralardan Bitcoin'in, artık Tesla marka otomobilleri satın alırken bir ödeme seçeneği olarak sunulması yer alıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Tesla Model Y, Model 3'te olduğu gibi standart olarak sunulan uzun menzil uzunluğu ile SUV stilindeki diğer rakipleri arasından sıyrılmayı başarıyor. Ve sahip olduğu tüm gücü arka tekerleklere aktarıyor.

Biraz daha fazla yol tutuşu ve sürüş zevki arayanlar için de dört tekerden çekiş sisteminin Yeni Tesla Model Y'de sunulması, müşterilere yapılmış bir jest oluyor. 0'dan 100'e 4.4 saniyede ulaşan dört tekerden çekiş sistemine sahip test otomobili, Yeni Tesla Model Y'nin gücü hakkında bizlere ipucu veriyor.

Kendisinden daha küçük boyutlara sahip olan Model 3'ün şasisi ve güç aktarım organlarının kullanılmasından dolayı Yeni Tesla Model Y, keskin yol hissiyatı konusunda oldukça başarılı oluyor. Fakat aynı testi bozuk yollarda uyguladığımızda, yol kusurlarını fazlasıyla hissettirmesi bizden eksi puan almasına sebep oluyor.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

Dört tekerden çekiş sistemine sahip olan Yeni Tesla Model Y, 521 Km uzunluğunda menzil sunuyor. Performans modelini seçtiğinizde ise bu menzil oranı 484 Km'ye düşüyor. Ancak performans modeli ile gelen 20 inçlik tekerlekler, alçaltılmış süspansiyon, 230 Km/h son sürat ve ‘Track modu’ ile rakipleri arasından sıyrılmayı başarıyor.

En ucuz Model Y, standart olarak tam dolu batarya ile gelen 390 Km sürüş menzili ile beklentilerinizi karşılıyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

2021 Tesla Model Y, kendisinden daha büyük olan Model X ile gelen Falcon Wing kapılarıyla gelmiyor. İç mekanın genel tasarımı ise Model 3 sedan ile tamamen aynı. Oldukça basit ve gösterişten uzak bu iç mekan ve konsol tasarımı, geleneksel otomobil tasarımlarıyla karşılaştırıldığında alışması zor bir yerde bulunuyor.

Tamamen cam tavan, kabine havadar bir ambiyans katıyor. Bununla birlikte, isteğe bağlı olarak gelen üçüncü sıra yolcu koltukları da Model Y'de sunulan büyük gelişmeler arasında bulunuyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Tesla Model Y'nin oldukça sade şekilde tasarlanmış orta konsolunun tam ortasında yer alan ve gerçek anlamda 'devasa' dokunmatik ekranı üzerinden, bir tablet bilgisayarda yapabileceğiniz işlemlerin tamamını yapabiliyorsunuz.

Sürüş sırasında dikkatinizi dağıtmasına izin vermeyecek özel yazılımlarıyla gelen bu ekran üzerinden araç ve yola ait tüm bilgilere erişebiliyorsunuz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

2021 Tesla Model Y, oldukça popüler çok gelişmiş otopilot yarı otonom sürüş sistemi ile geliyor. Kendi kendine park etme özelliği ve otomobili park yerinden sürücüsüz olarak çıkarma özellikleri ise opsiyonlar listesinde yer alıyor.

Yeni Tesla Model Y'de bulunan temel güvenlik ve sürücü yardımcı özellikleri ise şunları içeriyor;

  • Yaya algılamalı standart otomatik acil frenleme
  • Şerit takip asistanı ve aktif şeritten ayrılma uyarısı
  • Yarı otonom sürüş modu ile gelen aktif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us