Yeni Chrysler Airflow

Yeni Chrysler Airflow

Elektrikli otomobil gerçeğiyle her gün biraz daha yüzleşirken büyük markalar da elektrikli modellerini teker teker duyurmaya devam ediyor. Bunun son örneği Chrysler'dan geldi. Yeni Chyrsler Airflow'a dair her şey haberimizde!

2025'de Yenilikler Neler?

Chrysler ana şirketler grubu Stellantis'in STLA Medium adlı yeni elektrikli SUV konsept platform modeli görücüye çıktı. Bu platformu ilk kullanacak model ise Chrysler oldu. Airflow adı verilen yeni model tamamen elektrikli olmasıyla ön plana çıkıyor.

Şirketin açıkladığı resmi rakamlara göre 800 Km uzunluğundaki menzil değeriyle 2025 yılında piyasaya çıkacak olan Yeni Chrysler Airflow, Ford Mustang Mach-E, Tesla Model Y ve Volvo XC40 Recharge ile doğrudan rakip konumunda.

Chrysler Airflow'un ismi ise sıfırdan ortaya çıkmış değil. Chrysler'in 1930'lardan kalma modeli Airflow'un yad edildiği modelde elektrik dönüşümü ile yeniden doğuş sembolize ediliyor.

Hali hazırda Yeni Airflow'un trim seçenekleri donanım özellikleri hakkında net bir bilgi paylaşılmazken tek ve çift motora sahip olmak üzere çeşitli güç seçeneklerinde üretilecek.

Motor, Şanzıman ve Performans

Yeni Chrysler Airflow konsept modelinin önde ve arkada olmak üzere çift motor konfigürasyonu ile satışa sunulacağı açıklandı. Her biri 201 beygir güç üreten bu motorlar performanslarıyla ön plana çıkıyor.

Buna ek olarak, önden ya da dört tekerden çekiş sistemiyle satın alınabileceği Yeni Chrysler Airflow'un çift motor seçeneği de opsiyonlar listesinde yer alıyor.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

Chrysler Airflow 800 Km uzunluğa sahip olacağı ve bunu da 118,0 kWh'lik pil paketiyle başaracağı iddia ediliyor. Bu değerler ile uzun zamandır elektrikli otomobil piyasasında söz sahibi olan Tesla model otomobiller ile güçlü bir rekabet edebileceği anlamına geliyor.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Yeni Chrysler Airflow'un iç mekanı tipik bir elektrikli otomobilden beklendiği gibi fütüristik bir tasarıma sahip. Dört koltuklu bir oturma düzenine sahip olan konsept modelin ön konsolu üzerinde 3 farklı dijital ekrana yer verilmiş.

Buna ek olarak altıgen formundaki direksiyon simidiyle uzay mekiğini andıran Yeni Airflow'un kabini benden tam puan almayı başarıyor.

Ayrıca, tavanın tamamını kaplayan panaromik cam sayesinde bir otomobilden beklenenden çok daha ferah ve havadar görünüyor.

Bilgi Eğlence ve Bağlantı

Yeni Chrysler Airflow'da direksiyonun arkasında, konsolun ortasında ve yolcu koltuğunun önünde olmak üzere 3 farklı ekran bulunuyor. Aynı anda farklı işlemlerin yapılabildiği gibi tek bir görüntüyü de 3 farklı ekrandan aynı anda izleyebileceksiniz.

Güvenlik ve Sürücü Yardımcı Özellikleri

Yeni Chrysler Airflow'da sizin ve sevdiklerinizin hayatını koruyan birçok aktif ve pasif güvenlik özelliği sunuluyor. Bununla birlikte, Seviye 3 adı verilen yarı otonom sürüş özelliğine de sahip olacak olan Yeni Airflow'da ileri sürüş özellikleri de mevcut.

Bağımsız kuruluşlar tarafından henüz çarpışma testleri gerçekleştirilmeyen Yeni Airflow'da standart olarak sunulacak özellikler ise şu şekilde;

  • Yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şeritte kalma yardımı ile şeritten ayrılma uyarısı
  • Yarı otonom sürüş modu ile adaptif hız sabitleyici

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us