Volkswagen'in Elektrikli SUV Modeli ID.4 Tanıtıldı

Hatırlarsanız Volkswagen'in bir dönem dizel ve benzinli motorları'ndaki emisyon skandalıyla başı beladaydı. Bu durumda Volkswagen'i içten yanmalı motor işinden soğutmaya başlayacak olmalı ki yönetimden tutun en alt kademeye kadar tüm Volkswagen ekibi elektrikli platformları MEB' e ciddi önem vermiş durumdalar. ID.4 ile de ciddi bir başarı bekliyorlar.

ID.4'e Duyulan Bu Güven Nereden Geliyor Peki?

Ev dünyası günden güne gelişiyor ve sürekli yeni üreticiler sahneye çıkıyor. Yani her geçen gün Ev Platformunda rekabet artıyor. Yani Volkswagen ID.4 ciddi avantajlarla piyasaya girmeli ki bu rekabetten sıyrılabilsin. Volkswagen Grubunun deneyim ve tecrübesinden sanırım bu sektörde kimsenin kuşkusu yoktur. Bakalım elektrik dünyasında ne yapmışlar?

ID.4 üretimi biten Beetle'ın belki yerini dolduramayacak olsada onun tasarımını hatırlatacak şekilde "şirin" bir tasarımla ortaya çıkmış. Volkswagen tasarım dilindeki ya sportif ya da klasik terimlerinden elektrikli olmasıyla kaçınmış gibi duruyor. Oldukça şık tasarlanan modern aydınlatma sistemleri onun normal bir Volkswagen olmadığının kesin işareti gibi duruyor.

Yalnız tasarım konusunda "gereksiz bir hareket" olarak tanımladığım durum var. ID.4 modeline bir "opsiyon" olarak getirilen "ışıklı VW amblemi". İşin doğrusu bir yenilik olarak çıkan modelde tasarımla alakalı bir özelliğin "opsiyonel" olması hiç hoş değil. Üstelik açıkçası bir logo aydınlatması için ucuzda değil. 4.500 dolar karşılığında sahip olabiliyorsunuz. Elektrikli olduğundan kaynaklı olan "ızgarasız" duruş çok hoş duruyor. Ayrıca arkadan başlayarak öne doğru gelen beyaz şeritlerde tavanı ayıran bir sınır görevinde.

İç kısımda küçük ama işlevsel bir alanla karşılaşıyoruz. Volkswagen Passat'lar da görmeye başladığımız yeni direksiyon tasarımı burada da göze çarpıyor. Hemen arkasına eklenen 5.3" dijital göstergede çok şık duruyor. 5.3" küçük gelmiş olabilir ama elektrikli otomobil kullanıcılarının genellikle küçük ve işlevsel ögelerden hoşlandığını bilen Volkswagen tasarımcıları ona uygun çalışmış. Konsolun orta noktasında 10" bir multimedya ekranı bizi karşılıyor. Statement versiyonunda bu ekren 12" oluyor. Klima tuşları gibi manuel tuşlarda bu ekranın altına yerleştirilmiş.

Güvenlik teknolojilerine geldiğimizde liste epey kabarık duruyor. IQ adı verilen güvenlik paketi standart olarak sunuluyor. Ve bu paket; park mesafe kontrolü, yaya algılama, şerit takip, acil frenleme ön bölge asistanı ve adaptif hız sabitleme sistemine sahip. Ayrıca güçlendirilmiş alüminyum şaseyle birlikte pil için ekstra bir korumaya sahip oluyoruz.

Batarya konusunda sınıfının en büyük bataryasına sahip olan ID.4 tam şarj ile 520km menzil sunuyor. Arka tarafta bulunan elektrik motoruysa 204 hp güç ve 310Nm torka sahip. Tek vites sistemli şanzıman ile çalışan ID 4 0-100 km/s süresinde 8.5 saniye gibi bir değere sahip.

Fiyat konusunda net bir bilgi olmasada ABD'de 39.995 dolar olacağı belirtilen ID 4 Türkiye'de de aynı fiyat ile satılacak olursa güncel kur ile 307.000 TL gibi bir değeri tahmin ediyoruz. Tabi fiyat konusu tahminlerle vs konuşulacak bir konu değil bekleyip göreceğiz.Fiyat konusunda net bir bilgi olmasada ABD'de 39.995 dolar olacağı belirtilen ID 4 Türkiye'de de aynı fiyat ile satılacak olursa güncel kur ile 307.000 TL gibi bir değeri tahmin ediyoruz. Tabi fiyat konusu tahminlerle vs konuşulacak bir konu değil bekleyip göreceğiz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni VW Jetta GLI

Yeni VW Jetta GLI

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

VW'nin Başı 4Motion ile Dertte

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us