Volkswagen, ID.5'i Sadece Avrupa'da Satacak

Otomobil dünyası nereye doğru gidiyor? Hepimizin bildiği bu cevabı tekrar vereyim, elektrik. Biz bu durumu kabullenmekte ne kadar zorlansak da kaçınılmaz son bu. Canımızı daha çok sıkan ise; bu kadar hızlı olması.

Volkswagen ikinci bir Nokia vakası olmamakta kararlı. Alman üretici uzun zamandır bu geçişi en yakından takip eden ve bu geçişte en çok adım atan markalardan biri. Küçük hatchback modeller ile girişini yapan marka artık dünyayı istila eden SUV'lere yönelmiş durumda. ID.5 ise son dönemlerin spor SUV trendinin elektrikli bir örneği ve test aşamalarında sonlara yaklaşıldığı düşüncesindeyiz.

Konumuz olan ID.5, kardeşi olan ID.4 ile aynı altyapıya sahip olacak. Aralarındaki fark ID.5 modelinin tavan çizgisinin klasik SUVlere nazaran daha eğik ve sportif olması.

Fakat ID.5, SUV'leri fazlasıyla seven Amerikanlar için kötü haberleri de beraberinde getiriyor; VW markasının e-mobilite patronu Thomas Ulbrich, modelin sadece Avrupa için olacağını ve dış pazarlara gönderilmeyeceğini açıkladı. Amerikanlar ise elektrikli bir Volkswagen SUV almak isterlerse ID.4 modeline yönelecekler.

Tahminlere göre ID.5 gelecek yıl satışa çıkacak. Kardeşi ID.4'ün Amerika lansmanı ise Avrupa'da Kovid-19 sebebi ile üretim aksaması dolayısıyla ertelendi. Volkswagen, Chattanooga montaj tesisi işleve geçtiği zaman ID.4'ün Amerika üretimine başlayacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni VW Jetta GLI

Yeni VW Jetta GLI

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us