Türkiye’nin Otomobili Togg Yeni Renkleriyle Resmen Tanıtıldı

Türkiye’nin Otomobili Togg Yeni Renkleriyle Resmen Tanıtıldı

Türkiye için büyük bir gurur kaynağı olan yerli, tamamen elektrikli otomobil Togg, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 99. Yaşında ihtişamlı bir törenle resmen tanıtılıyor.” Bir otomobilden ötesi” olarak adlandırılan Togg, yapılan açıklamaya göre en gelişmiş teknolojilerle donatılmış bir akıllı cihaz olacak.

Türkiye oldukça kısa bir sürede bir otomobil üretmek için önemli adımlar attı. Gemlik’te kurulan fabrikada artık Togg’un seri üretimine geçmek için tüm hazırlıklar tamam. Bugün yapılan resmi açılışla birlikte Togg’un üretimine başlanacak. Türkiye’nin otomobili önce 2023 yılının ilk çeyreğinin sonlarında Türkiye’de, daha sonra 2024 yılında ise Avrupa’da satışa sunulacak.

Tanıtımda vurgu yapılan en önemli konu Togg’un sadece bir taşıt olmadığı, kullanıcısına yeni bir yaşam tarzı sunan bir akıllı cihaz olacağı konusu oldu. Teknolojinin geldiği son noktayı bünyesinde barındıran Togg, hayatın her alanında kullanıcısına büyük kolaylıklar sağlayacak.

Türkiye’nin otomobili Togg, sizi bir yerden bir yere götürmenin ötesinde, yapay zeka sayesinde kullanıcısı ile iletişime geçebilen ve sorun çözme yeteneği bulunabilen bir akıllı cihaz olacak. Ayrıca mobil internet bağlantısı sayesinde sınırsız kişiselleştirme seçenekleri sunacak. Elektrikli otomobil kullanıcılarının en büyük sorunu olan şarj istasyonu bulma ve yolculuk planlama işlerini de Togg kendi kendine halledecek. Menzil ve rota üzerindeki şarj istasyonlarını değerlendirerek otomatik olarak randevu oluşturabilecek.

Togg’un tanıtımı öncesinde resmi sosyal medya hesaplarından yeni renkleri görücüye çıktı. Togg’un yeni renklerine isim verirken Türkiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerine atıflarda bulunuldu.

Bugüne kadar Togg’un en çok görülen rengi olan kırmızıya, Türk bayrağından ve Anadolu topraklarındaki cana yakınlık ve tutkudan esinlenilerek ” Anadolu” ismi verildi.

Togg’un resmi sosyal medya hesabında yer alan, “İlhamımızı Türkiye’nin renklerinden aldık.”  İfadesiyle birlikte, diğer markaların inci beyazı olarak adlandırdığı renk,  Pamukkale olarak adlandırıldı. Pamukkale travertenlerinin eşsiz beyaz rengine atıfta bulunulan bu renk, Togg’un en çok satan renklerinden biri olabilir.

Türkiye’nin sahip olduğu en büyük doğal güzelliklerden biri olan ve her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist’in ziyaret ettiği Kapadokya’da unutulmadı. Kapadokya’nın eşsiz doğasından esinlenilerek, kum beji renginin ismi de Kapadokya oldu.

Milyonlarca yıllık tarihi günümüze kadar taşıyan Manisa’nın Kula ilçesinde bulunan kayaçlar da Togg’a ilham olan doğal güzelliklerden biri oldu. Gri renge ismini Kula kayaçları verdi.

İhtişam ve karizmanın rengi olan siyaha ilham kaynağı olan Türkiye’nin doğal değeri ise Oltu taşı oldu. Sağlamlığı ve göz alıcı parlaklığı ile Dünya’ya nam salmış olan Erzurum’un Oltu Taşı, Togg’un siyah rengiyle birlikte sağlamlık ve göz alıcı güzelliği temsil edecek.

Son olarak ise Togg’un doğduğu toprakları unutmak olmazdı. Togg yetkilileri zeytini ve denizi ile ünlü Gemlik’i de unutmadı. Togg’un fabrikasının da bulunduğu Gemlik de, zeytin yeşili ve deniz mavisinin birleştiği Gemlik rengine ismini verdi.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us