Toyota, Yeni Elektrikli Otomobili bZ4X'i Tanıttı!

Toyota, Yeni Elektrikli Otomobili bZ4X'i Tanıttı!

Toyota Motor Corp., Volkswagen AG'nin elektrikli otomobillerin geleceği konusundaki iddiasına katılarak, yeni bir EV platformu üzerinde inşa edilecek ilk SUV'u bZ4X’in piyasaya sürülmesiyle, elektrikli otomobil seferberliğini başlatıyor.

2021'de Çalışmalar Hızlanıyor!

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi, Pazartesi günü 2021 Şangay Otomobil Fuarı'nda, yeni 'e-TNGA' platformu üzerinde geliştirilen elektrikli SUV modeli bZ4X'i tanıttı. Tanıtılan bu yeni model, Toyota'nın popüler modeli Rav-4'ü andırmasıyla dikkat çekiyor.

Tamamen yeni bir platform üzerinde inşa edilen ve geleneksel bir direksiyon simidi yerine dikkat çekici bir tasarım kullanılan bZ4X'in en dikkat çekici özellikleri arasında, güneş enerjisini kullanarak otomobilin pillerini şarj edebilme özelliği bulunuyor.

Toyota baş teknoloji sorumlusu Masahiko Maeda'nın Pazartesi günü yaptığı konuşmada, 2025 yılına kadar Toyota'nın küresel olarak yedi adet "bZ" serisi modeli de dahil olmak üzere 15 adet elektrikli otomobili tanıtma planı olduğunu söyledi. Toyota'ya göre bZ4X, "sıfırın ötesinde" anlamına gelen "bZ" kodu ile "sıfır emisyon" mesajını vurguluyor.

Yeni Toyota bZ4X'in dış mekanında dikkat çekici bir tasarım oyunu bulunmazken iç mekanda alışılması zor bir ön konsol tasarımı bizleri karşılıyor.

2022 Ortasında Üretim Başlıyor

Toyota, bZ4X'i Japonya ve Çin'de üretmeyi ve 2022 ortasına kadar tüm dünya çapında satmayı hedefliyor.

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinin peşpeşe yaptığı elektrikli otomobil dönüşüm hamlelerinin son oyuncusu Toyota, ilerleyen yıllarda içten yanmalı motora sahip modellerini tamamen üretimden kaldırabileceklerini de açıkladı.

Bugüne kadar hibrit motor teknolojisine yaptığı yatırımlar ile elektrikli otomobillere karşı bir adım uzakta kalan Toyota, rakiplerinden gelen elektrikli otomobil dönüşüm hamlelerinin ardından bZ4X SUV modeli ile rekabete dahil oluyor.

Toyota'nın en büyük küresel rakibi olan Volkswagen, geçtiğimiz ay elektrikli araçlara geçişi hızlandırmak için yeni bir pil teknolojisine 29 milyar dolarlık bir yatırım yaptıklarını açıklamıştı.

Japon otomobil üreticisi, e-TNGA platformunun yeni EV'lerinin dağıtımını hızlandıracağını, geliştirme süresini kısaltacağını ve farklı modellerin eş zamanlı olarak tasarlanmasına izin vereceğini söylüyor.

e-TNGA platformu, çok çeşitli araç boyutlarına uyarlanabilmesi ve bir elektrikli otomobil üretirken maddi açıdan mühim olan batarya ve elektrikli motorun yerleştirilmesini kolaylaştırması ile ön plana çıkıyor.

Modüler platformuna dayalı olarak farklı fiyat ve boyutlarda otomobil üretme yeteneği, Toyota'ya daha geniş bir tüketici kitlesine ulaşma imkanı sağlıyor.

Toyota yetkilisi Maeda, "popüler otomobil modelimiz Prius'u ilk kez piyasaya sürdüğümüzden bu yana, tek bir teknolojiyle ilerlemedik. Her zaman, hibrit, plug-in hibrit ve elektrikli otomobiller dahil olmak üzere birçok farklı alanda gelişme yaşadık." dedi.

Şirket, hibrit otomobil modellerini de içeren elektrikli otomobil sayısını 2025 yılına kadar yaklaşık 70 farklı modele çıkarmayı hedefliyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Toyota RAV4 Hybrid

Yeni Toyota RAV4 Hybrid

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

VW Grubu Üretime Ara Veriyor!

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us