Tesla Artık Türkiye’de!

Tesla Artık Türkiye’de!

2018’li yılların başlarında Türkiye’ye giriş haberleri yayınlanan ve 2019’da showroom açılacağı söylentiler arasında olan elektrikli araç üreticisi Tesla’nın Türkiye’ye gelmesi o zamanki şartlar ve koşullar sebebiyle hayata geçirilememiş ve ertelenmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk'un görüşmesi ve Anıtkabir ziyareti sonrası haberlere göre Tesla, Türkiye'de kurduğu Tesla Motorları şirketiyle, tüm modellerini Türkiye’ye getiriyor. Ayrıca Elon Musk Türkiye'de Tesla Supercharger altyapısını da getirecek. Modellerin sayıları satışları hakkında bir bilgi yok.

Tesla, Türk Genel Müdür olarak daha önce hava yolu sektöründe olan Kemal Geçer'i atayarak Türkiye hamlesini tasdiklemiş oldu.

InsıdeEVs Türkiye eski danışmanlarından ve E Garaj kurucu ortaklarından olan Emir Tunçyürek, Tesla Türkiye operasyonlarını yönetecek.

Zaman ilerledikçe daha çok talep alan elektrikli araçların sayısı ülkemizde artmaya başlamıştı. Tesla Türkiye'ye gelince Tesla sahipleri herhangi bir problem durumunda yurtdışına gitmek zorunda kalmayacak. Elektrikli araç satışları açısından ülkemizde sayı olarak artış sağlanması beklenen durumlar arasında. Gelişmeler için takipte kalın.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us