Porsche Taycan Cross Turismo ile Daha Özgürsünüz

Porsche Taycan Cross Turismo ile Daha Özgürsünüz

Porsche elektrik için ilk adımları attığında, elektrikli bir Porsche modeli hepimize bir miktar yabancı gelmişti, çoğu kişi bu fikre adapte olmakta zorlansa da sektör bu atılımı çok güzel karşıladı. Elektrikli modellere olan tabuları çoğu kişi için ortadan kaldıran model olan Taycan, artık yeni bir gövde tipi ile karşımızda. Porsche Taycan Cross Turismo ile daha özgürüz...

Porsche Taycan stil sahibi, pratik, çevreye duyarlı ve benzer performansta içten yanmalılara göre oldukça ekonomik. Saydığımız maddelerin yansımalarını Türkiye'de oluşan talepten anlamak mümkün, model 2020 yılında 303 adetlik satış rakamına ulaştı. Bahsettiğimiz veri, bu fiyatlarda elektrikli bir otomobil için gerçekten inanılmaz ama gerçek... Marka burada oluşan talebin farkında ve Taycan ailesini genişletiyor. Son eklenen üye bizim ülkemizde ne kadar satış yakalar emin değilim fakat özellikle yurtdışında ciddi başarılara imza atacağı kesin.

Daha Yüksek Gövde

Taycan Cross Turismo standart Taycan'dan 20 mm daha yüksek, aynı zamanda Off Road Design Package adlı paketi aldığınızda bu yükseklik 10 mm daha artıyor. Yükseltilmiş bu gövde sizi asfalt çerçevesinde çizilmiş sınırlarınızdan çıkararak daha tozlu, çamurlu, çakıllı yani daha pis yollara sokabiliyor.

Bu noktada ise dikkatimizi aracı çevreleyen plastik korumalar çekiyor, bu korumalar daha "pis yollara" girmeyi tercih ettiğinizde aracınızın boyasını koruma görevini üstleniyor aynı zamanda ufak darbalerden çok yara almamanızı sağlıyor. Taycan bunu yaparken göz alıcı tasarımından asla ödün vermiyor ve station wagon gövdesiyle daha şık bir hal alıyor. 20" ve 21" boyutundaki, standart Taycan'da bulunmayan jantlar da bu eşsiz görüntüyü tamamlıyor.

Değişen gövde yapısı ön yolcular için 1 arka yolcular için ise 9 santim daha fazla baş mesafesi sunuyor. 366 litre olan bagaj hacmi 78 litre genişleyerek 444 litreye yükseliyor, daha fazla bagaj hacmine ihtiyaç duyduğunuzda koltukları yatırdığınız taktirde bu hacim 1.211 olarak güncelleniyor. Turbo modellerinde önde 82 litre hacminde ekstra bagaj sunulduğunu söylemekte fayda var.

Araçta ayarlanabilir havalı tipte bir süspansiyon sistemi kullanılıyor ve bütün seçenekler 4 tekerden çekiş özelliğini sunuyor. Bir Taycan Cross Turismo satın almak istediğinizde ise karşınıza 4 adet güç ünitesi çıkıyor...

Güç Ünitesi Seçenekleri

Otomobildeki baz seçenek Taycan 4 Cross Turismo olarak adlandırılıyor ve 380 beygir güç üretebiliyor, fakat güce ihtiyacınız olduğunda launch control ile kalkarsanız Taycan size 476 beygir güç sunuyor. Bu veriler ile 0-100 km/s hızlanmasını 5.1 saniyede tamamlayan modelin azami hızı 220 km/s olarak sınırlandırılmış. WLTP verilerine göre ise 389 - 456 km arasında bir menzile sahip.

Alabileceğiniz ikinci seçenek Taycan 4S Cross Turismo olarak adlandırılmış. 490 beygir güç üreten ünite, launch control devreye sokulduğunda gücünü 571 beygire çıkarabiliyor. 0-100 km/s verisi 1 saniye daha iyi hale gelen model 4.1 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor, son hızı ise baz modelden farklı olarak 20 kilometre artıyor ve 240 km/s oluyor. WLTP verilerine göre Taycan 4S Cross Turismo 388 - 452 km arası bir menzil sunuyor.

En güçlü ünitelere geldiğimizde burada karşımıza çıkan modellerden ilki Taycan Turbo Cross Turismo. 625 beygir güç üreten Taycan Turbo Cross Turismo launch control ile gücünü 680 beygir olarak güncelliyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 3.3 saniyede tamamlıyor. Azami hızı 250 km/s olan modelin, WLTP verilerine göre menzili 395 - 452 km dolaylarında.

Ailenin en güçlü seçeneği ise Taycan Turbo S Cross Turismo. 625 beygir güç sunan ünite launch control ile 761 beygir güce ulaşıyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 2.9 saniyede tamamlıyor. Maksimum hızı 250 km/s olan modelin WLTP cinsinden menzili ise 388 - 419 km arasında.

Özel Eklentiler

Porsche otomobili yaratırken şüphesiz uzun seyahatleri ve şehirlerden uzak maceraları düşünmüş. Bu tip kullanıcılar için vazgeçilmez ekipmanlar bisiklet standı ve port bagaj, Porsche bu modele özel olarak bu ekpimanları opsiyonel sunuyor.

Taycan Cross Turismo'nun sıra dışı ruhuna uygun olarak asfalttan uzaklaştığında kullanılması için bu modele özel "Gravel (çakıl)" adlı bir mod eklenmiş. Bu mod ile en yüksek seviyeye ulaşan otomobil, daha az düşünerek hareket etmenizi sağlıyor.

Fiyatlar ve Satış Tarihi

Porsche Taycan Cross Turismo'nun Amerika başlangıç fiyatı 92.250$, gelen bilgilere göre model 3 ay sonra yani Haziran aylarında bayilerde bulunabilecek...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Porsche Taycan

Yeni Porsche Taycan

Yeni Porsche Macan

Yeni Porsche Macan

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us