Nissan Ariya Dönemi Başlıyor!

Nissan, elektrikli crossover modeli Ariya'nın tanıtımını online basın lansmanıyla gerçekleştirdi. Nissan'ın elektrikli modellerinin temelini oluşturan ve gelecek tasarımların başlangıç noktası olan Ariya ile birlikte Japon üretici elektrikli araba piyasasında yerini almaya hazırlanyor.

Konsept tasarım nedeniyle tam olarak ortaya çıkacak Nissan Ariya bu olmasa da tasarım öğeleri gerçekten çok agresif keskin japon çizgilerine sahip. Ön tarafta uzun 3D tasarıma sahip LED farların ortasındaki siyah panjur ortaya iddialı bir tasarım çıkararak dikkatleri üzerine çekiyor.

Uzun ve ortada birleşen arka far grupları fütüristik tasarımın en özel parçalarından biri olarak yerini alıyor. Arka farların tam ortasında konumlandırılan Nissan yazısı farlarla bir bütünlük yakalamış. Karakteristik çizgilerini jantlarında da gösteren Ariya oldukça heybetli bir duruşa sahip.

İç tasarım olarak yine dış tasarım gibi net bir tasarım yok, iç mekan geniş, ferah ve elektrikli otomobillere özgü detaylardan kaçınılan ve pürüzsüz yüzeylere sahip bir iç tasarımı var. Klima kontrol tuşları ön panelin ortasından geçen şeritte dokunmatik olarak konumlandırılmış. Konsept tasarımda gelen iki kollu direksiyon ve direksiyonun arkasında bulunan bilgi-eğlence sistemini içinde barındıran 12.3 inç'lik dijital ekran ve aynı boyutta yanında bulunan dijital gösterge ile teknolojik bütünlüğü sağlıyor.

Pil, arabanın şasesinin tabanına yerleştirilerek elde edilebilecek en düz ve geniş alan elde edilmiş. Bunun sayesinde baş mesafesi ve diz mesafesi oldukça yeterli.

Kullanıcıya bolca seçenek sunan Nissan otomobilin giriş donanımında önden çekiş ve 218 bg güç üretebilen tek bir elektrikli motor bulunuyor. Çift elektrik motorlu AWD donanıma geçince güç seçeneği 394 bg ve 600 Nm torka yükseliyor. Arkadan itişli versiyonları 0-100 km/sa hıza 7.5 saniyede ulaşırken çift elektrik motorlu AWD versiyonu ise 0-100 km/sa hıza 5.1 saniyede ulaşıyor. Baz donanımı azami 159 km/sa hıza sahipken çift elektrik motorlu AWD donanımı azami 200 km/sa hıza ulaşıyor. 90 ve 65 kWh batarya seçenekleriyle satışa çıkacak olan aracın 65 kWh'lik bataryaya sahip versiyonun menzili 360 km 90 kWh'lik batarya ise 485 km'ye kadar menzil sunabiliyor.

Akıllı sürüş olarak Ariya'da Nissan'ın ProPILOT 2.0 adını verdiği güvenlik paketi kapsamında seviye 3 otonom sürüş destekleniyor. Seviye 3 otonom sürüş belirli durumlarda sürücüden direksiyonun ve arabanın hakimiyetini alarak ilerleyebilirken bazı durumlarda sürücünün yönetimi ve kontrolü tekrar ele almasını isteyebiliyor. Bunu sağlayan yedi kamera, beş milimetrik dalga radarı ve 12 ultrasonik sonar mesafe sensörü ile kendi kendini park etme gibi bir çok sürücü asistanıyla da beraber geliyor.

Nissan Ariya, 2021 yılının ortalarında Japonya’da satışa sunulacak. Ariya'nın başlangıç fiyatı 40.000 dolar (yaklaşık 300 bin TL) olarak belirlendi. 2021 yılının sonunda ise Avrupa, Kuzey Amerika ve Çin marketlerine giriş yapacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Nissan Ariya

Yeni Nissan Ariya

Yeni Nissan Maxima

Yeni Nissan Maxima

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us