Mercedes-AMG EQE 43 Tanıtıldı

Mercedes-AMG EQE 43 Tanıtıldı

Mercedes-Benz elektrikliler için sağlam bir giriş yaptı ve bu konuda önemli ilerlemeler ile süreci devam ettiriyor. AMG ortaklığı ile birlikte E-Serisi'nin elektrikli varyasyonu olarak konumlanan EQE, tanıtılan 53'ün yanında 43 seçeneğiyle sunuluyor. EQE'nin AMG seçenekleri arasında giriş seviyesi model olarak konumlanacak EQE 43, bulunduğu konuma göre önemli verileri ile geliyor. Gelin detaylara birlikte bakalım.

Tasarım

Mercedes-Benz elektriğe geçiş sırasında içten yanmalı modellerine nazaran ciddi bir yol ayrımına gitti, tasarımda işlevselliği ön plana koyan Alman üretici, konveksiyonel modellerinden farklı olarak sürtünme kat sayısına odaklı tasarımlarla geliyor. EQE yeni tanıtılan bir model olmadığından ve 43 versiyonuyla ciddi farklar bulunmadığından tasarım kısmını bu özeti yaparak geçiyorum

Performans

Elektrikli otomobillerin tümü son hızlarda iddialı olmasa da kalkış ve ara hızlanmalarda konveksiyonel motorlu modellerin çok ilerisinde. Aradaki aktarma organlarının yok olmasıyla gücü direkt olarak tekerleklere aktarabilen elektrikli modeller bu sayede ufak bir eğlence unsuru sunuyor.

Çift motorlu yapısıyla birlikte 4matic yani 4 tekerden tahrikli gelen Mercedes-AMG EQE 43'de 4matic+ opsiyonu bulunmuyor. Bu iki motor üst versiyon olan 53 ile aynı üniteler iken, EQE 43'de 470 beygir güç ve 858 Nm tork değeri sunuyorlar. Bu yapı eşliğinde 0-100 hızlanmasını 4.2 saniyede tamamlayan otomobil, 53 versiyona göre 0.9 saniye daha yavaş.

Otomobil hızlanma değerleri açısında 53 versiyonuna göre devasa farklar barındırmazken, son hızda ciddi düşüşler yaşıyor. 53 modelinde 240 km/s olarak sınırlandırılan son hız, 43 seçeneğinde 210 km/s sınırına kadar çekiliyor.

Mercedes-AMG tarafından tekrar yorumlandığı özellikle belirtilen bu ikili motor otomobile güç sağlarken, bu gücü yere aktarma noktasında detaylı sürüş modları devreye giriyor. Aynı zamanda ülkemize giriş yapan Mercedes-Benz EQS modelinde dikkat çeken bir özellik olan 4WS sistemi, yani dört tekerleğin dönebilme özelliği Mercedes-AMG 43 modelinde de sunuluyor, 3.6 dereceye kadar dönebilen arka tekerlekler otomobilin kıvraklığını artırıyor.

Verilen bilgilere göre 331 mile (532 km)  kadar menzil sunabilecek otomobil, gelecek günlerde Avrupa pazarında satışa çıkacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us