Elektrikli BMW i4 M 2021'de Bizlerle

BMW, yeni M3 ve M4 modellerini tanıttıktan sonra, elektrikli M modellerine geçti. i4 M geçtiğimiz yıl konsept olarak karşımıza çıkmış ve büyük beğeni toplamıştı, aynı zamanda yeni tanıtılan M3 ve M4 modellerinde kullanılan tasarım dilinin ilk temsilcisi rolünü üstlenmişti.

BMW son zamanlarda yaptığı ard arda ataklarla ilgiyi üzerinde toplamak ve dağıtmamak istiyor. Son olarak konseptinden tanıdığımız BMW i4 M modelini 2021 yılında karşımıza çıkaracağını duyurdu.

BMW M Departmanı CEO'luğu görevini üstlenen Markus Flasch, açıklamalarında bu M modelinin bir performans modeli olacağına ve M350İ ve M550İ arasına konumlanacağına parmak bastı. Ekibin i4 M'in çıkışının ardından hybrit M modelleri üzerinde çalışmalara başlayacakları da Flasch'ın sözleri arasında.

Flasch'a göre elektrikli sistemlerin geleneksel motorlara göre iki avantajı var; bunlardan biri hızlanma diğeri ise bir yanma sistemi olmadığından dolayı aşınmanın yok olması sonucu zamanla bir güç kaybı yaşanmaması.

Buradan çıkarılacak üzücü ama kaçılınmaz sonuçlardan biri, biz otomobil severlerin sevdiği geleneksel motorlar, yakın gelecekte performans modelleri için dahi yok olacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni BMW i4

Yeni BMW i4

Yeni BMW XM

Yeni BMW XM

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us