Citroen Ami'nin Resmi Türkiye Fiyatı Açıklandı

Citroen Ami'nin Resmi Türkiye Fiyatı Açıklandı

Citroen'in şehir içi mobilite çözümleri kapsamında geliştirdiği ve satışa sunduğu Ami, bir süredir kurumsal müşterilerce satın alınabiliyordu, Haziran başı itibariyle perakende satışı başlayan modelin genel özelliklerini ve resmi Türkiye fiyatını birlikte ele alalım.

Fransız marka Citroen'in minimal boyutları neticesinde şehir içi kullanımı hedeflediği ve Avrupa için uygun maliyetli bir elektrikli otomobil olarak konumlandırdığı Ami, markanın kendi dilinde "arkadaş" anlamına geliyor. Fiyat avantajı sunmak adına birçok teknolojik elemanı ve güvenlik ekipmanını sunmayan model, bir otomobilde olması gereken asgari donanımlara sahip.

Citroen Ami'nin Tasarımsal Detayları

2410 mm uzunluğu ve 1390 mm genişliğe sahip olan Ami, kaporta aksamında simetrik parçalar kullanıyor, ön ve arka yüzleri tamamen aynı tasarıma sahip olan Ami'nin kapıları da ters yönlere açılıyor. Dış mekanında herhangi bir şarj soketi girişi bulunmayan modelin şarjı kapı içerisinden çıkan ev tipi priz ile gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda model talep üzerine farklı kaplama çeşitleri ile kişileştirilebiliyor.

İç mekana geçildiğinde karşımıza iki kişilik bir oturma düzeni çıkıyor, burada tek güvenlik ekipmanı olarak konumlanan 3 noktalı emniyet kemeri, şehir içinde oluşabilecek tehlikelere karşı geleneksel bir çözüm olarak konumlanıyor. Citroen Ami'nin sürücü konsolunda istenildiği takdirde 3D printer ile yapılacabilecek alternatif yapılı saklama alanları ile değiştirilebilen çıkarılabilir saklama gözleri sunuluyor. Bunun yanında otomobilde bir multimedya paneli ve radyo bulunmamasına karşın telefonunuz için bir tutucu ve bluetooth hoparlörler için ayrılmış bir alan karşımıza çıkıyor. Saklama alanları bazında bagaj bulunmazken, modelde ikinci yolcunun önü bavul veya benzeri eşyaların konulması için kullanılabiliyor. Ayrıca Citroen maliyetten tasarruf etmek adına alışılmış kapı kolları yerine pist otomobillerinde görebileceğimiz kumaş kapı kolları kullanıyor. Aynı düşünceden hareketle hareketli camları bulunmayan model, Citroen 2CV modelinde olduğu gibi manuel şekilde katlanır camlar ile geliyor. Modelde tek kademeli bir ısıtma sistemi bulurken klimaya yer verilmiyor.

Citroen Ami'nin Teknik Detayları

Citroen Ami 5.5 kWh hacminde bir batarya paketi ile geliyor, epey küçük olan bu batarya 8 beygir gücündeki elektrik motoruyla kombinleniyor ve bu birleşme sonucu model maksimumda 45 km/s hız sunarken, 75 kilometre azami menzil verisi ile karşımıza çıkıyor.

Citroen Ami'nin Türkiye Fiyatı

Citroen Ami kurumsal satışın başlaması ardından ikinci el otomobil sitelerinde kendine yer bulmuş ve ciddi fiyatlar ile karşılaşılmıştı, Citroen'in resmi kanallarından yaptığı açıklama ile 219.000 liralık etikete sahip olan Ami, ilan sitelerinde talep edilen fiyatlardan uygun bir rakam ile çıkış yapsa da, ülkemizdeki yüksek kurlar sebebiyle markanın "herkes için otomobil" hedefine ulaşamayan bir fiyat olarak konumlanıyor. Açıklamalara göre 300 adet ön sipariş alan model için yıl sonu satış hedefi 1000 adet olarak belirtiliyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us