Çin'den Elektrikli Sedan Saloon Mecha Dragon

Çin'den Elektrikli Sedan Saloon Mecha Dragon

Elektrikli dönüşüm ile birlikte tekrardan dağıtılan kartlar, özellikle Çinli üreticiler ve girişimler için fazlasıyla iyi bir sonuç doğurdu. Daha öncesinde hiç olmadığı kadar gündemi meşgul eden Çinliler, Saloon Mecha Dragon gibi modeller ile öne çıkmaya devam ediyor. Gelin bu sıra dışı elektrikli modelin detaylarına bakalım.

Dikkat Çekici Hatlar

Çin menşeili Saloon markası, limitli adetlerde üretilecek Mecha Dragon isimli bir model ile karşımıza çıkıyor. Tasarım hatları ve performans verileri ile dikkatleri üzerine toplayan model, adeta bir Transformers karakteri imajı veriyor.

Ön yüzde Nissan'ın 350Z gibi modellerini hatırlatan otomobil bu noktada bir hava girişine sahip, yan profillerde genişletilmiş çamurluklar modelin fabrika çıkışı body kitli olduğu izlenimini veriyor. En garip taraf olan arka profile baktığımızda ise ortadan birleşen arka aydınlatma grubunun altına bakıldığında devasa difüzör dikkatleri topluyor. Difüzörün ortasında bulunan ve egzoz çıkışını andıran iki yuvarlak elemanın ne işe yaradığını bilmiyoruz fakat elektrikli bir model için garip bir görüntü yarattığı kesin.

İç mekana geçildiğinde, yolcunun önüne kadar uzanan geniş yapılı paneli görüyoruz. Göstergelerin ve panelin basit bir tasarım elemanıyla ayrıldığı bu bölümde sürücü için daha kişisel bir alan yaratılmaya çalışıldığı ortada.

800 Kilometre Menzil

Otomobilin teknik detaylarını incelediğimizde, iki elektrik motorundan çıkan 550 beygir güç ve 750 Nm tork ile karşılaşıyoruz. 115 kWh'lık bataryadan güç alan bu iki motor, otomobil için 800 kilometre menzil vaat ederken 480 kW hızlı şarj desteği ile 10 dakikada 400 kilometre kat edebilecek şarj performansı sunacağı öne sürülüyor. Belirtmekte fayda görüyorum buradaki menziller CLTC adlı (China light-duty vehicle test cycle) standartlarına göre ölçülmüş, yani yaygın olarak gördüğümüz WLTP verilerinden bahsetmiyoruz.

101 Adet Sınırlı Üretim

Saloon markası Mecha Dragon modelinden 101 adet üretecek, Çin pazarına oranlı oldukça düşük adetlerde üretilecek olan bu otomobil 488.800 yuan, yani 76.400 dolar civarında bir fiyata sahip olacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us