Cadillac'ın Elektrikli SUV Modeli Lyriq Tanıtıldı

Cadillac geçtiğimiz Ağustos ayının başında yeni ve ilk olan elektrikli otomobili Lyriq'i tanıttı. 500 km menzile sahip olacağı söylenen SUV 2021 yılı sonu ya da 2022 yılı başında piyasaya sürülecek.

Otomobil sektöründeki elektrikli araç atılım trendine her gün yeni markalar katılıyor. Geçtiğimiz ay Cadillac markası bu trendi bizde yakaladık dedi. Lyriq adlı elektrikli SUV ile 500km menzil kapasiteli otomobilleriyle piyasada boy gösterecekler.

Futuristik tasarımıyla uzaktan "evet, ben elektrikliyim" dediğini duyuyoruz. Tasarım ekibide Tesla Cybertruck vizyonunu kendine örnek almış olacak ki "benzersiz olanı yapmak istedik" açıklamasını yapmışlar. Bu açıklamanın hakkınıda verdiklerinden şüphemiz yok açıkcası.

Devasa ve keskin hatlara sahip bir ön panjur, ortasına ustalıkla yerleştirilmiş tam manasıyla "rafine" duran Cadillac logosu göze çarpıyor. Panjurun yanında yer alan hava kanalı diye tahmin ettiğim üçgensel materyallerin etrafını kaplayan şık, şerit şeklinde led gündüz farları yer alıyor.

Sadeliğin ön planda tutulduğu tasarımda kaporta üstünde fazla ve göz yorucu hatlar yer almıyor. Elektrikli premiumların vazgeçilmezi içeri doğru gömülen elektrikli, adaptif kapı kollarıda şık bir şekilde yer alıyor. Arka tarafta uzatılmış stop lambaları ve F1 otomobillerini andıran arka tampon göze çarpıyor.

Dış tasarımındaki sade görkemlilik iç tasarımınada yansımış durumda. Tek parça olarak gösterge panelinde başlayarak orta konsola ulaşan 33" lik led ekran konsolun tamamını kaplamış diyebiliriz. Eski Cadillac'lara gönderme yapılan ince ve zarif direksiyon tasarımına eklenen piano black materyaller çok şık olmuş. Üstüne eklenen 19 hoparlörlük AKG Studio ses sistemide kabin içinde yerini almış.

Arttırılmış gerçekliğe sahip başüstü ekranlar için hummalı bir  çalışmada devam ediyormuş. Motor seçenekleri ve performans detayları hakkında bie açıklama yapılmamış olsada Lyriq'in bir Cadillac olduğu ve menzil kapasitesinin 500 km olduğu belirtildi. Aracın tüm detaylarını 2021 sonunda  veya 2022 başında görmüş olacağız.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Cadillac Escalade

Yeni Cadillac Escalade

Yeni Cadillac XT4

Yeni Cadillac XT4

Yeni Cadillac CT4

Yeni Cadillac CT4

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us