Ortalığı Kızıştıracak Yeni Elektrikli Sedan: Audi E-Tron GT!

Volkswagen Grubu'nun premium otomobil üreticisi Audi, elektrikli araç piyasasına ayak uyduracağını önceden bizlere belirtmişti. Her marka gibi elektrik kulvarında kendi yolunu bulmak isteyen Audi, bizlere Porsche Taycan'ın yakışıklı kuzeni E-Tron GT ile geliyor.

E-Tron GT'nin yanı sıra daha da performanslı modeli olan RS E-Tron GT de bizlerle buluşacak. Premium elektrikli sedan otomobil konusunda skala pek geniş olmasa da çok iddialı rakipler ile kapışacak olan E-Tron GT, tasarımıyla kartları yeniden dağıtacağa benziyor!

Audi E-Tron GT'nin dış tasarımına göz gezdirdiğimizde ise otomobilin hat ve çizgilerinin Porsche Taycan'dan çok farklı olmadığını söyleyebiliriz. Otomobilin ön ve arka yüzü ise önceden tanıtılmış konsept E-Tron GT'ye benziyor ve E-Tron furyasının karizmatikliğini oldukça iyi yansıtıyor.

Taycan'ın yanı sıra Audi kendi dokunuşlarıyla otomobile klasik bir Audi agresifliği ve keskinliği kazandırmış. Profile geçtiğimizde standart olarak gelen 20 inç ve RS modelinde opsiyon olarak alınabilen 21 inç jantlar oldukça oturaklı ve tasarımı tamamlıyor. Arka tarafa yöneldiğimizde birleşen arka far grubu yeni moda diyebiliriz. Tasarımı tamamlayan kuşak şeklinde stop lambaları otomobile kimlik kazandırıyor.

Kuzeni Taycan'ı Anımsatıyor!

Porsche Taycan'ın kuzeni olduğunu bize birçok yerde belli ediyor. Otomobil içerisinde 93.4 kWh'lık bir batarya, 800-volt'luk bir elektrik altyapısı içeriyor. Audi, bu otomobilin neredeyse sıfırdan %80'e kadar batarya doldurma süresini hızlı şarj ile birlikte 23 dakika olduğunu belirtiyor. Bu da günümüz elektrikli araç değerleri arasında oldukça iyi bir değer.

Full depo menzil bilgileri ise E-Tron GT'nin yaklaşık 380 km, RS versiyonunun ise 370 km olduğu tahmin ediliyor. Fakat kuzeni Taycan'dan alışık olduğumuz bir durum da var ki Taycan Turbo 4S gibi E-Tron'un diğer varyantları da tanıtılırsa bu menziller daha da üst değerlere çıkabiliyor.

Elektriğin Gücü!

Deyim yerini bulsun diyelim ve kaputun altına inelim. İki dingilin üzerinde birer adet elektrik motoruyla yürüyor. Baz versiyon 476 beygir güç ve 630 Nm tork değerine sahip. Performanslı model RS ise 598 beygir güç ve 830 Nm tork değerlerine sahip. Bu değerler E-Tron SUV'de gördüğümüz "overboost" denilen özellikle E-Tron GT'de anlık olarak güç değerlerini baz ve RS olarak 525 ve 640 beygirlere yükseltebiliyor.

Baz donanım 0-100 km/sa ivmelenmesini 3.0 saniyede tamamlarken maksimum hızı 243 km/sa olarak belirtiliyor. RS versiyonu ise 0-100 km/sa hızlanmasını 3.1 saniyede tamamlıyor ve maksimum 248 km/sa hıza çıkabiliyor. Bu değerler kuzeni Taycan'dan biraz düşük geliyor. Taycan'ın 4S versiyonu 3.8 saniyede, Turbo S versiyonu ise 2.6 saniyede 0-100 km/sa ivmelenmelerini tamamlıyorlar.

Taycan gibi havalı süspansiyon sistemiyle geliyor. Önceki E-Tron modellerine nazaran %60 daha gelişmiş olduğunu söyleyen Audi, aracın yüksekliğiyle 4.5 cm civarında oynamamıza izin veriyor.

E-Tron GT iki farklı donanımla gelirken, RS tek donanımla geliyor ve Quattro teknolojisiyle beraber ekstradan 4 tekerleğe de etki eden direksiyon sistemi E-Tron GT'de opsiyon olurken, RS'te ise standart olarak geliyor.

Teknolojik Bir Kokpit

Audi'nin son dönemlerde kullandığı iç mekan tasarım dilini bu araçta da kullandığını görebiliyoruz.  Oldukça modern ve göz yormayan iç tasarımıyla başarılı bir kokpite sahip. Audi, iklimlendirme sistemi için geniş bir tablet yerine klasikçi bir yol izleyerek tuşlara yer vermiş . Göğüsün ortasında 8.6 inç'lik bir multimedya sistemi ve direksiyonun arkasında 12.3 inç'lik bir gösterge paneli yer alıyor. 

Aşağılara inince yine son zamanların popüler tasarım öğesi olan vites topuzsuz bir bölüm yer alıyor. Genel olarak sportiflik ve lüksün harmanlanarak hazırlandığı bir tasarım yer alırken RS versiyonda sportifliğe daha fazla kayan bir tasarım mevcut.

E-Tron GT Fiyatı

Audi E-Tron GT Amerika'da 100.000$ gibi bir fiyattan satışa başlıyor. RS versiyon ise 140.000$ gibi fiyatlara satılacak. Yaz aylarında dünyadaki birçok Audi bayisinde yer alacak olan bu otomobilin ülkemiz fiyatlandırması ise belli değil.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Audi S8

Yeni Audi S8

Yeni Audi A8 L Horch

Yeni Audi A8 L Horch

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us