1000 Kilometre Menzilli NIO ET7 Tanıtıldı

1000 Kilometre Menzilli NIO ET7 Tanıtıldı

Elektrikli rekabette ortaya yeni marka ve modeller çıkmaya devam ediyor. Bunun son örneklerinden biri teknik verileri ile elektrikli araçlara bakışınızı değiştirecek bir model olan NIO ET7. Çin'li markanın "NIO Day" isimli etkinliğinde tanıtılan ET7, markanın dördüncü modeli olma özelliğini taşıyor.

Tasarım

NIO ET7 tasarımıyla diğer markaların modellerinden çok başarılı bir şekilde ayrışıyor.

ET7 ön yüzde otomobillerin genel tasarım ögelerinden olan ızgaradan başarılı bir şekilde kurtulmuş. Ön aydınlatma grubu ince formu ile araca agresiflik katarken tasarımdaki sadeliği de muhafaza etmeyi başarmış. Tamponun alt kısmında bulunan, bataryaların soğumasında görevli ızgara ise genel tasarım formunu bozmadan aracın tek düze kalmasını engellemiş.

Yan yüze baktığımızda ilk göze çarpan detay ön çamurlukta bulunan sensör, ayrıca geniş cam alan. Tasarımsal bir detay değil fakat ET7'nin kapı koluna dokunduğunuzda kapı bir miktar açılıyor, aynı zamanda içeri geçip kapıyı çektiğinizde kapı kendi kendine kapanabiliyor.

Arka yüzde önden gelen akıcı yapı korunmuş ve fastback tarzı tasarım ile aracın sadeliği sürdürülmüş. Arka yüzde bütün halde bulunan arka aydınlatma grubu modele karakteristik bir imza katmış. Bagajın camın bir kısmı ile açılması yükleme alanını genişleterek daha fonksiyonel bir kullanım sunmuş.

ET7'nin incelenmesi gereken bir başka noktası ise tavanı. Tavanın neredeyse tamamının cam olması iç mekana çok büyük bir ferahlık hissi vermiş. Bunun yanında tavanın önünde bulunan biri büyük olmak üzere 3 sensör ve arkasında bulunan tek sensör aracın otonom sürüşe entegre olmasını sağlamış.

NIO ET7 5.098 mm uzunluğa, 3.060 mm dingil mesafesine ve 1.987 mm genişliğe sahip. Bahsettiğimiz veriler E (örn: BMW 5 Serisi) ve F (örn: Mercedes S-Class) segment otomobillerin arasında bir uzunluğa denk geliyor.

İç Mekan Tasarımı

NIO ET7'nin iç mekanına dış mekandan fazla önem verilmiş. Modelin içerisinde iki adet yüzen ekran bulunuyor, bunlar biri 10,2 inç boyutundaki gösterge paneli diğeri ise 12,8 inç boyutundaki multimedya ekranı. İç mekanda oldukça az düğme kullanılmış, bu sebepten araç ile ilgili ayarların bir çoğunu multimedya ekranından yapıyorsunuz.

Eğer ekranlar ile uğraşmak istemezseniz bu durumda devreye multimedya ekranının hemen önünde bulunan sanal asistan NOMI giriyor. NOMI 4 adet mikrofonu ve özel NPU çekirdeği ile sizin komutlarınızı alıyor ve yerine getiriyor.

Düğme karmaşasından sıyrılmış iki kollu direksiyon, iç mekanda kullanılan açık renkli yapıdan üretilerek sade ve çok hoş bir görüntü sunuyor. Direksiyonun görüntüsünü tropikal yağmur ormanlarından alınan ahşap kaplamaları tamamlıyor. Marka bu ahşap detayların dokularını koruduklarını söylüyor.

Ahşap kaplamaların üst kısımlarında bulunan ambiyans aydınlatma ışıkları iç mekanı daha hoş hale getiriyor. Bu dingin iç mekanda bir Jazz parça açıp kahvenizi yudumlamak istediğinizde de aracın kabininde bulunan 23 hoparlör devreye girerek eşsiz bir müzik deneyimi sunuyor.

Aracın iç mekanını biraz incelediğinizde bir eksiklik farkedebilirsiniz. Ön ve arkada bulunan entegre hava çıkışları bir tasarım öğesi olmaktan çıkıyor ve  tasarıma entegre olarak ortadan kayboluyor. ET7'nin akıllı koku ve hava sistemleri ise aracı sürekli olarak ferah tutuyor.

Performans ve Teknik Özellikler

ET7'nin tasarımı kadar dikkat çekici diğer nokta performansı ve teknik verileri. NIO ET7, 4 adet elektrik motorundan güç alıyor. 70 kWh ve 100 kWh kapasiteli bataryalar 500 ve 700 kilometre menzil sunabiliyor. 2022 yılında gelecek olan 150kWh seçenek ise tam 1000 kilometre menzil sunacak.  Araç 653 beygir gücü ve 850 nm torku ile 0'dan 100 kilometre hıza 3.9 saniyede ulaşıyor.

Fiyatlar

Aracın fiyatları batarya kapasitelerine göre değişiklik gösteriyor.

  • 70 kWh'lık versiyon: 448.000 yuan (69.000$)
  • 100 kWh'lık versiyon: 506.000 yuan (78.000$)
  • 100 kWh'lık Premier edition özel versiyon: 526.000 yuan (81.000$)

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us