1000 Beygirlik Elektrikli Kamyonet - GMC Hummer EV

Şerite sığmayan devasa boyutları, sert ve köşeli tasarımlarının yanında yüksek hacimli ICE motorları ile efsaneleşen Hummer markası, GMC'nin tamamen elektrikli bir alt markası olarak 2022'de geri dönmeye hazırlanıyor. Yeniden kullanıcılar ile buluşacak olan Hummer, önce bir kamyonet ve daha sonra ise SUV versiyonu olacak şekilde üretilecek.

2022'de Yenilikler Neler?

Hummer her ne kadar eski bir isim olsa da, Hummer EV, GMC markası altında tamamen yeni bir model olacak. Hummer EV'nin 2021 sonbaharında satışa çıkması beklenirken ilk başta yalnızca serinin en pahalı modeli olacak olan 'Edition 1' satışa sunulacak. 2022'den itibaren ise daha uygun fiyatlı alt donanım seçeneklerinin de üretimine başlanacak.

Hummer EV bizlerle buluştuğunda yalnızca 'Edition 1' donanım seviyesi ile birlikte, ayarlanabilir havalı süspansiyon, Super Cruise yarı otonom sürüş modu, elektrikli açılır-kapanır arka kasa kapağı ve 13.4 inçlik dev bir bilgi-eğlence ekranı da dahil olmak üzere bir çok özelliklerle dolu halde geliyor.

2022 sonbaharında Hummer EV'nin ikinci donanım seviyesi olan Hummer EV 3X lansmanı yapılacak. Hummer EV donanım seviyeleri içinde daha az güce sahip iki motora sahip Hummer EV 2X ve Hummer EV 2 ise sırasıyla 2023 ve 2024'te satışa sunulacak.

Motor, Şanzıman ve Performans

Şimdilik, Hummer EV'de bulunan tek güç seçeneği olarak üç adet elektrikli motor kullanılırken, bu motorlardan toplamda 1000 Beygir güç elde ediliyor. Dört tekerlekten çekiş sisteminin standart olarak sunulduğu Hummer EV'de, GMC tarafından geliştirilen 'Watts to Freedom' başlatma kontrolü sürüş modu sayesinde 0'dan 100'e 3.0 saniye gibi bir sürede çıkabileceği tahmin ediliyor.

GMC Hummer EV ayrıca 1000 Beygirlik bu elektrikli motorda kullanılan dişli oranlarını bilimsel olarak hesapladığında  15,591 Nm gibi bir tork değeri sunduğunu iddia ediyor. GMC çalışanları tarafından yapılan açıklamada ise gerçek tork değerinin 1355 ile 1500 Nm tork arasında sınırlandırılacağı söyleniyor. Hummer EV'nin gerçek performans ve yeteneklerinin bu etkileyici tasarımı altında nasıl olacağını çok kısa zamanda görmeyi umuyoruz.

Çekiş ve Taşıma Kapasitesi

Çekiş ve taşıma kapasitesi olarak GMC tarafından net bir bilgi henüz paylaşılmamışken, Hummer EV'nin birincil rakipleri olan Tesla Cybertruck ve Rivian'ın R1T ve R1S modelleriyle rekabet edebilmesi için 3401 ila 5000 Kg arasında çekme kapasitesi ve 680 ila 1587 Kg arasında bir yük kapasitesine sahip olması gerekiyor.

Menzil, Şarj ve Pil Ömrü

Hummer EV, GM'nin yeni Ultium pil paketi teknolojisini kullanıyorken bu pil teknolojisi sayesinde şarj başına 563 Km'lik sürüş menzili süreleri vadediliyor. GMC ayrıca, Hummer'ın 350 kilovatlık hızlı şarj özelliğine sahip 800 voltluk bir elektrik mimarisine sahip olacağını ve bu teknoloji sayesinde 10 dakikalık bir şarj süresinde 160 Km'lik sürüş menzili eklenebileceğini söylüyor. Yakınlarında herhangi bir DC hızlı şarj istasyonu bulunmayan kullanıcılar için Hummer EV, halka açık alanlarda bulunan şarj terminallerinde ya da evde şarj edilebilmesi için bağlantı kablolarını da araç ile birlikte sunuyor.

İç Mekan, Konfor ve Kargo

Geçmişteki Hummer'lar çoğunlukla SUV'lar olsa dahi, Hummer EV, 152,4 cm uzunluğundaki kasası ile yataklı bir mürettebat aracını anımsatıyor. Öncelikle kamyonet formuyla satışa çıkacak olan Hummer EV, daha sonra SUV formu ile de satışa sunulacak. Hummer EV'nin kabini, GMC'nin Sierra mürettebat kabini kamyonetine oldukça benzer şekilde geniş ve ferah olmasıyla dikkat çekiyor.

Şeffaf tavan panelleri normal bir panaromik cam sunroof'a benzerken, onları kaldırıp Hummer EV'nin ön bagajına yerleştirmek, bu kamyonete Jeep Gladyatör'ünkine benzer bir dönüştürülebilir hava veriyor. İçeride, gaz pedallarındaki ay tasfirleri ve hoparlör ızgaralarında bulunan Huzur Denizi'ni gösteren ızgara tasarımlarıyla, GM'nin NASA astronotları ve elektrikle çalışan Apollo 15 ile olan bağlantılarına direkt gönderme yapılıyor.

Bilgi-Eğlence ve Bağlantı

Konsolun ortasında yer alan 13.4 inçlik büyük bir bilgi-eğlence ekranı bulunurken, direksiyon arkasında da 12.3 inçlik bir dijital gösterge ekranı bulunuyor. GMC, Hummer EV'nin bilgi-eğlence arayüzü için grafikleri oluşturmak üzere popüler video oyunu Fortnite yapımcısı Epic Games ile sözleşme imzaladı.

Standart olarak sunulacak özelliklerin arasında ise Apple CarPlay, Android Auto özelliği, Wi-Fi bağlantı noktası ve GM'nin OnStar telematik sistemi de dahil olmak üzere bir dizi bağlantı özelliği bulunuyor.

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri

Hali hazırda kullanımda olan Tesla'nın yarı otonom otopilot özelliği, EV pazarında hala güçlü olmayı sürdürüyor. Ancak Hummer EV için GM tarafından geliştirilen 'Süper Seyir Sistemi' de aynı derecede yetenekli ve standart bir özellik olarak sunulacak. Ayrıca şerit takip sistemi ve kör nokta uyarı sistemi gibi daha az gelişmiş özelliklerin de Hummer EV'de bulunacağını tahmin ediyoruz. Temel güvenlik özellikleri ise şunları içeriyor.

  • Yaya algılamalı otomatik acil frenleme
  • Şeritte tutma yardımlı şeritten ayrılma uyarısı
  • Yarı otonom sürüş modu ile uyarlanabilir hız sabitleyici

Bakım ve Garanti Kapsamı

Hummer EV, diğer GM ürünlerinde sunulan garanti desteği ile birlikte sunulacakken satış sonrası bakım ve müşteri memnuniyeti için de ekstra özen gösteriyor. GM tarafından Hummer EV için sunulan garanti özelliklerini listelersek eğer;

  •  Sınırlı garanti, 3 yıl veya 60,000 km kapsar
  •  Güç aktarma organı garantisi, 5 yıl veya 110,000 km kapsar
  •  Hibrit bileşenler,  8 yıl veya 185,000 km boyunca korunur
  •  İlk ziyarette ise tüm bakımlar ücretsiz şekilde karşılanır.

Donanım ve Fiyat

2022 yılında kullanıcılar ile buluşacak olan Hummer EV, yalnızca gri ve siyah bir iç mekana sahip olacakken dışarıda ise sadece beyaz renk seçeneği alınabilecek. General Motors, Hummer EV için ilk yılda sadece tek bir donanım paketi olarak Edition 1 isimli versiyonunu sunacak. Bu donanım seviyesi ile beyaz dış rengi, siyah bir tavan, bronz renkli jantlar ve Edition 1 armalarıyla zenginleştirildi.

2021 yılının sonlarına doğru üretilmeye başlanacak Hummer EV Edition 1,  $112,595'dan satışa sunulacak. Onu takip eden yıllarda farklı menzil ve motor seçeneklerine bağlı olarak üretilecek diğer modeller ise $79,995, $89,995 ve $99,995'dan alıcılar ile buluşacak. Bir SUV versiyonu da 2023'te gelecek.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Land Rover Hybrid Evoque ve Jaguar XJ

Yeni Skoda Octavia e-Tec

Yeni Skoda Octavia e-Tec

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us