Dünyanın En Pahalı Otomobili Rolls-Royce Boat Tail

Dünyanın En Pahalı Otomobili Rolls-Royce Boat Tail

Otomobil dünyasında lüks ve prestij denildiğinde ilk akla gelen otomobil markası olan Rolls-Royce, yeni bir unvan daha kazandı. Rolls-Royce 28 miyon dolar değerindeki yeni modeli Boat Tail ile birlikte dünyanın en pahalı otomobilini de tanıtmış oldu. Rolls-Royce Boat Tail'i dünyanın en pahalı otomobili yapan özellikleri ise başta Rolls-Royce'un marka değeri olmak üzere, başka hiçbir otomobilde göremeyeceğiniz benzersiz özellikleri ve el işçiliği.

Rolls-Royce geçtiğimiz günlerde tanıttığı Boat Tail modeliyle otomobil dünyasında yeni bir çığır açtı. Adından da anlaşılacağı gibi otomobilin arka tasarımı lüks bir yatın kuyruğundan esinlenilerek tasarlandı. Ön tasarımı Rolls-Royce'un alışıldık çizgilerini taşısa da Baot Tail ile birlikte marka artık tasarım işini sanat eserine dönüştürmüş durumda.

Yarış yatlarının kuyruğundan ilham alınarak tasarlanan ilk otomobil Boat Tail değil. Yine Rolls-Royce 1932 yılında Phantom 2 Continental Boat Tail isimli bir model çıkarmıştı. Günümüzde tanıtılan model, geçmişe atıf niteliği taşıdığı gibi, lüks ve benzersizlik isteyen müşteri kitlesinin de göz bebeği olacağa benziyor.

Zaten 28 milyon dolar etikete sahip bir otomobile sahip olmak yeterince büyük bir ayrıcalık değilmiş gibi, Rolls-Royce Boat Tail'e sahip olacak kişiler birçok yönden ayrıcalıklı insanlar olacak. Bu ayrıcalıklardan biri Boat Tail'e özel üretilen İsviçre üretimi bir saat olan Bovet marka saat. Bu saat otomobilde bulunduğu yerden çıkarılıp kol saati olarak kullanılabilecek. Bovet şirketinden yapılan açıklamaya göre, Boat Tail modelinde bulunan saat kesinlikle otomobil haricinde satılmayacak.

Rolls-Royce Boat Tail modelinin sıra dışı bagajının tek özelliği alışılmışın duşında tasarlanmış olması değil. Ortadan iki kanat şeklide açılan bagaj kapakları ceviz ağacı ile süslenmiş durumda. Bagajın içine gizlenmiş bir şemsiye tek tuşla açılabiliyor. Boat Tail'in bagajında şaraplarınızı soğutan bir bölme, özel şarap kadehleri ve iki de tabure bulunuyor. Piknik seti olarak adlandırılan bu özellikler opsiyonel olsa da muhtemel Boat Tail sahiplerinin hepsinin tercih edeceği özel opsiyonlar.

Sadece Rolls-Royce Boat Tail kullananların sahip olabileceği ayrıcalıklarından biri de torpidoda bulunan ve özel bir deri kılıfla birlikte gelen  Mont Blanc kalem. Tıpkı Bovet saat gibi Mont Blanc kalemi de Boat Tail sahipleri hariç kimse satın alamayacak.

Her ne kadar bir Rolls-Royce için güç lüksün ardından ikinci planda kalsa da, Boat Tail sahip olduğu 6.75 litre hacmindeki çift turbolu 12 silindir motoruyla 563 beygir güç üretiyor.

Aslına bakıldığında 28 milyon doları sadece bir Rolls-Royce sahibi olmak için ödemiyorsunuz. Beraberinde aldığınız bu benzersiz özellikler ve prestij, Rolls-Royce Boat Tail'in etiketinde büyük bir pay sahibi.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Audi RSQ8 ABT’lendi

Tüm Detayları ile Yeni Audi S3 Sedan ve S3 Sportback

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us