Defender Çarpışma Testlerinden 5 Yıldız ile Geçti

Land Rover Defender, markanın özüne yaklaşmak için ürettiği modellerden birisi. Artık şehirde gösteri aracı olarak kullanılan modellerden uzaklaşmak isteyen Land Rover, Defender modelini yenilemişti. Yayınlanan tanıtımlarda da ağır arazi kullanımları ile dayanıklılığı sergilenen model, arazide olduğu kadar güvenlikte de iddialı.

Defender'a Euro NCAP'ten 5 Yıldız

Yazının başında not düşmekte fayda var; Defender'ın test edilen versiyonu 110 2.0 Diesel SE, RHD motorlu, 5 kapılı, 2048 kilogram ağırlığa sahip olan versiyonu. Bu özelliklere sahip olan modeli gerek tasarımsal, gerek teknik (2451 kg) açıdan kendisine yakın olan G-Class ile karşılaştıracağız.

Defender, hem yetişkin yolcu hem de çocuk yolcu kategorilerinden 100 üzerinden 85 puan ile ayrılıyor. Defender, yetişkin güvenliği konusunda G-Class'dan %5 oranla geride kalsa da çocuk yolcu güvenliğinde başa baş gidiyor.

Modelin güvenlik yardımcı sistemleri %79 performans gösterirken burada kırılan puanın sebebi "yolcu durumu izleme" kategorisinde sürücü ve arka yolcu koltuklarında yolcu algılama sisteminin mevcut olmamasıymış. Yine Mercedes-Benz G-Class bu kategoride Defender'dan düşük olarak %72'lik sonuç ile ayrılmış.

Gelelim Defender'ın en başarısız olduğu kategoriye; yaya güvenliği. Land Rover Defender yaya güvenliği kategorisinden %71'lik sonuç ile ayrılıyor. Testler sonucunda olası kazalarda yayaların tampondan zarar görebileceği belirtilmiş. Özellikle 2408 kilogramlık bir aracın size çarpması kesinlikle hoş sonuçlar doğurmayacaktır. Bu kategoride rakip olarak belirlediğimiz G-Class'ın puanı %78 olmuş.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Land Rover Range Rover

Yeni Land Rover Range Rover

Yeni Land Rover Defender

Yeni Land Rover Defender

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us