Sıra Dışı Fransız, Citroen C5 X Tanıtıldı

Sıra Dışı Fransız, Citroen C5 X Tanıtıldı

Citroen geçmişine baktığımızda sürekli farklı şeyler deneyen, otomobile yönelik teknolojiler kazandırmayı hedefleyen bir marka. Son dönemlerde bu algısından fazlasıyla uzaklaşsa da çıkardığı C5 Aircross modeli ile eski yerine tekrar geleceğinin sinyallerini aldık. Son olarak karşımıza çıkan C5 X ile markanın Stellantis grubunun yenilikçi yüzü olacağını görebiliyoruz, peki modelin detayları neler?

Sıra Dışı Tasarım

Citroen C5 X radikal tasarımı ile sedan, wagon ve SUV modelleri bir arada sunuyor, bu sunum oldukça mükemmel bir görüntü sunarken aynı zamanda bolca kullanışlılık vaad ediyor.

C5 X'e ön profilden baktığınızda kardeşi C4 ile olan benzerliğini fark edeceksinizdir, gündüz LED'lerinin ve ön aydınlatma grubunun birbirinden ayrılması sonucu burada akıcı, dinamik ve ağır başlı bir görüntü yakalanmış. Citroen logosundan başlayarak yanlara doğru uzanan krom detaylar onun bir D segmenti olduğunu iyi şekilde vurguluyor. Aynanızda bir C5 X gördüğünüzde arkanızda prestijli bir otomobilin olduğunu fark etmeniz çok kolay olacaktır aynı zamanda kalabalık tasarım öğeleri ile bu büyük otomobilin her an Transformers'a dönüşecek gibi bir izlenim verdiğinden korkutucu da olabilir...

Yan profilde ilk dikkat çeken unsur kapıların yan yüzeylerinde bulunan tasarım oyunları, burada yapılan akıllıca tasarım sayesinde otomobile çapraz açılardan baktığınızda büyük bir hava girişi olduğu izlenimine kapılabilirsiniz, görüntü haricinde ise aerodinamik olarak katkısı olduğuna eminim. Büyük kapı yüzeyleri otomobilin kullanışlılığını arttırırken yapısı gereği büyük camlar içeriyi ferah tutuyor. Yan yüzde rahatsız olabileceğiniz noktalardan biri biraz fazla büyük olan depo kapağı, bence burada daha küçük boyutlu bir kapak daha şık görünebilirmiş, zira halihazırda bulunan kapak çamurluğun neredeyse yarısı boyutunda.

Bir C5 X'e arkadan baktığınızda yatık cam yüzey ve iki adet spoiler fazlasıyla dikkat çekici olacaktır, buradaki yatık formlu cam otomobilin sportifliğini desteklerken camla birlikte açılan bagaj yapısı ile yükleme alanında sunduğu ekstra alan, sedan rakiplerinden ayrılmasını sağlıyor.

Citroen C5 X'de standart olarak 525, koltuklar yatırıldığında ise 1.640 litre bir bagaj sunuluyor. Alışılagelmişin fazlasıyla dışında olan arka aydınlatma grubu öğeleri modeli çok uzaktan dahi rahatça tanımanıza olanak sağlıyor. Her otomobilde şikayet ettiğimiz sahte egzoz çıkışları, akıllıca bir şekilde reflektörler ile birleştirilerek daha sevecen ve nispeten işe yarar bir hal almış.

Citroen C5 X 4.805 mm uzunluğa ve 1.485 mm genişliğe sahip, yani D segmenti standartlarına oldukça uygun.

İç Mekan ve Konfor Öğeleri

Citroen C5 X'in iç mekanında kullanılan 12 inç boyutlu ekran multimedya kontrollerini yapmanızı sağlıyor, çoğu otomobilde karşımıza çıkan klima kontrolcülerinin ekrana alınma durumu Citroen C5 X'de karşımıza çıkmıyor bunun yerine daha pratik olan klasik fiziksel kontrolcüler kullanılıyor. Klima kontrolcülerinde klasik yapıyı koruyan Citroen C5 X vites kolunda aynı tutumu devam ettirmeyerek diğer markalarda görmüş olduğumuz tuşlu vites kontrolcüsünü kullanıyor.

Otomobilin içerisinden ayarlayabildiğiniz üç farklı süspansiyon sertlik seçeneği otomobilin gövde yapısını avantaja dönüştürerek en konforlu Citroen modellerinden olmayı hedefliyor. Ek olarak satın alınabilen ahşap döşeme iç mekanın premium algısını fazlasıyla yukarıya taşıyor. Bu kadar ince tasarlanmış bir iç mekanda beğenmediğim tek nokta "bence" fazlasıyla büyük olan direksiyon...

Motor ve Teknik Detaylar

Citroen, C5 X'in motorları hakkında fazla detay vermese de benzinli ve hibrit seçenekler olacağını biliyoruz. Şarj edilebilir hibrit sistemi destekli model 1.6 litre hacminde turbolu bir motoru baz olarak kullanıyor. İki motorun verdiği toplam güç 225 beygir seviyesinde, fakat sadece elektrik motorunu kullanmak isterseniz şehir şartlarında 50 kilometrenin üzerinde bir menzile ulaşabiliyor ve sadece elektrikli motorla 135 km/s hıza çıkabiliyorsunuz. Bahsettiğimiz veriler eşliğinde C5 X'i yoğun olarak şehir trafiğinde kullanacaksanız günlük hayatınızda içten yanmalı motoru kullanmadan çok ekonomik şekilde seyahat edebileceksiniz...

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Citroen My Ami Buggy Konsepti ile Tanışın

Citroen My Ami Buggy Konsepti ile Tanışın

Citroen C4 Hakkında Detaylar ve Fiyatları

Citroen C4 Hakkında Detaylar ve Fiyatları

Audi RSQ8 ABT’lendi

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us