Yeni Skoda Fabia'dan İlk İpucu!

Yeni Skoda Fabia'dan İlk İpucu!

Volkswagen Grubuna bağlı Çek üretici Skoda, yeni patronuyla beraber 2020 Eylül ayında bizlere Yeni Fabia'nın 2021'de geleceğini söylemişti. Kompakt model Fabia'nın bahar aylarında tanıtılması beklenirken, beklentileri oldukça yükselten açıklamalarla Yeni Fabia; kuzenleri Volkswagen Polo, SEAT Ibiza ve Audi A1'le beraber MQB A0 platformuna geçiş yapıyor.

Skoda, Yeni Octavia ile beraber C segmentinde kartları yeniden dağıtarak otomobil piyasasını oldukça kızıştırmıştı. Tanıtacağı Fabia ile beraber Yeni Peugeut 208 kadar ses getirecek mi merak ediyoruz. Hatchback B segmentinde oldukça dişli rakipleri olan Fabia, sıkı bir pazara girecek ve ayakta tutunmaya çalışacak.

Elimize ulaşan ipucu görseli pek bir detay vermese de Skoda Scala'nın tasarım çizgilerini üstünde taşıyacağını biliyoruz. Muadilleri gibi kendisinin de boyut artışına gideceği aşikar. Boyut artışıyla beraber artan bagaj hacmi, baş ve diz mesafesi de cabası. Hatchback versiyonunun yanı sıra Station Wagon seçeneği de bilinen detaylar arasında.

Elimizde bulunan birkaç casus fotoğraflarla beraber bu ipucu görselini harmanlarsak tasarımı kafamızda canlandırabiliriz. Köşeli tasarımdan vazgeçilmişe benzemiyor. Araçta yine tasarım ögeleri dörtgen ağırlıklı.

Kaput altına indiğimizde ise halihazırda düşük hacimli motorlar kullanılırken Yeni Skoda Fabia'da da küçük hacimli ve elektrik destekli motorlar görmek muhtemelen kaçınılmaz olacaktır. Şanzıman seçenekleri ise 6 ileri manuel ve 7 ileri otomatik DSG şanzıman olarak biliniyor. Bahar aylarında tanıtımı yapıldıktan sonra 2021 yılı içerisinde yollarda Yeni Skoda Fabia'yı görmek mümkün olacak.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Skoda Fabia Tamamen Yenilendi

Yeni Škoda Kushaq SUV

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us