Yeni Porsche GT3 RS Casus Fotoğrafçılar Tarafından Görüntülendi

Yeni Porsche GT3 RS Casus Fotoğrafçılar Tarafından Görüntülendi

Porsche'nin 60'lı yıllardan beridir durmadan ürettiği spor otomobili 911 bugüne kadar 3 farklı pist formatıyla karşımıza çıkmıştı. Bunlardan "yarış" için tam manasıyla tasarlanmış olan GT3 model takımından GT3 RS yenilendi.

911'ler arasındaki en vahşi ve hızlı olan GT3 RS yenilenmiş formuyla casus fotoğrafçılara yakalandı. Bir önceki nesil GT3 RS de sert bir imaja sahip olsada Porsche'nin sempatik olan yüzünüde onda bulmak mümkündü.

Ancak bu yeni modelde sempatikliğinin kalmadığını söyleyebiliriz. Bunun en büyük sebebi arka tamponu diyebiliriz. Önceki nesle göre oldukça şişirilmiş olan arka tampon ve önceki neslinde düz olarak tasarlanan difüzör tampon şişikliğine göre F1 tarzında tasarlanarak çok daha sert bir duruş sağlamış.

Görsel: autocar.co.uk

GT Serilerinin vazgeçilmezi denebilecek  ortadan çift çıkış egzozlar ise aynı kalmaya devam etmiş. Arka stop tasarımında sürekli incelmeye ve bir çizgi olarak tasarlamak istediğini her nesilde iyiden iyiye gösteren Porsche tasarımcıları yeni GT3 RS de istediklerini yapmışlar gibi gözküyor.

İki sıra piano black olduğunu düşündüğümüz kesit arasında olan dümdüz ve karartılmış stop lambası düz bir şerit şeklinde arka tarafı domine etmiş şekilde duruyor. Sağ ve sol tarafta üçgen bıçak şeklinde ve siyah olarak tasarlanmış parçalarda stop lambaların devamı niteliğinde.

Ön tarafa geldiğimizde Porsche'nin yuvarlak geleneğini sürdüren iki adet led farla karşılaıyoruz. Kaput çizgilerini daha da belirgin bir şekilde ortaya koyan yeni GT3 RS'te yeni bir ön tampon görüyoruz. Yeni arka tampona yapılan zıt şekilde ön tampon ızgaralar küçülmüş. Gündüz farlarıysa hala aynı yerinde.

Görsel: autocar.co.uk

Radikal değişikliklerden biri de yan tarafta. Arka çamurluğun tampon sebebiyle bu kadar şişirilmiş olmasına karşın Porsche yan hava kanallarını iptal etmiş gibi gözüküyor. Ayna tasarımında da çok ufak değişiklikler yapılmış GT3 RS'te son farklılıkta spoiler'dan geliyor. Bir önceki GT3 RS'teki spoilerın neredeyse 2 katı büyüklüğünde bir spoiler tasarlanıp yapılmış. Karbon olduğu tahmin edilen spoiler arka tamponla tam uyum sağlamış.

Tabii biz burada sürekli yeni GT3 RS olduğunu belirtsekte Porsche belkide yeni teknolojilerini denemek için yola çıkardığı test otomobillerinden biride olabilir bu otomobil. Ancak yinede bu tasarımın Yeni GT3 RS'e ait olduğu düşüncesi daha ağır basıyor. 4.0 motor ile piyasaya çıkacak GT3 RS 550hp güç üretecek. Bu hızlı arkadaşın tanıtım tarihi hakkında net bir bilgi yok. Gözler artık Porsche cephesinde. Onlardan gelecek açıklamayı bekliyoruz.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni Porsche Taycan

Yeni Porsche Taycan

Yeni Porsche Macan

Yeni Porsche Macan

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us