Yeni Mercedes C-Serisi Kamuflajlı Yakalandı!

Alman üretici Mercedes-Benz A-Serisi, B-Serisi, CLA, E-Serisi ve S-Serisi'nden sonra artık yeni tasarım dilini C-Serisi'nde de yansıtarak, Yeni C-Serisi'ni piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Üzerinde kamuflaj olmasına rağmen otomobilin hatları gözle görülebilir düzeyde. Panjur tasarımında büyük bir değişim gözlenmiyor. Dolgun ön yüz ve tavan çizgisi bakımından şu an satışta olan C-Serisi'nden bir farkı olduğu söylenemez. Mercedes daha yenilikçi çizgilerine AMG paketinde yer verecektir.

Mercedes tarafından E ve S serilerinde kullanılan yumuşatılan tasarım dili C-Serisi'nde de kendini gösteriyor. Otomobil genel hatlarıyla hâlihazırda satışta olan W205 kasa kodlu C-Serisi'nden pek uzaklaşmışa benzemiyor. Yüksek satışlar yakalayan bu seriyi keskin değişikliklerle bozacağını sanmıyoruz.

Altyapı ve platform olarak W205'ten uzaklaşarak yeni MRA2 altyapısı üzerine kurulan W206 C-Serisi, kendinden büyük araçların ve gelecekteki Mercedes EQ elektrikli araçların temelini oluşturan EVA platformundan esintiler taşıyacak.

Kaput altında Mercedes; yenilenmiş dört, altı silindirli dizel ve benzin seçenekli motorlarını 48V hafif hibrit desteğiyle beraber sunacak. Resmi olmayan bilgilere göre Mercedes-Benz tarafından plug-in hybrit seçenekli bir C-Serisi de bu kasayla beraber gelebilir. Dört silindirli motoruyla iş birliği yapacak 100 km menzilli elektrik motoru kaputun altına konabilir.

Henüz net bir çıkış tarihi olmasa da 2021 yılı içerisinde tanıtılıp satışa çıkması bekleniyor.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us