BMW M4 CSL Kamuflajlarıyla Yakalandı

BMW M4 CSL Kamuflajlarıyla Yakalandı

BMW'nin M modelleri, bulundukları serinin en sportif hallerini temsil ederken bunların sonuna eklenen CSL gibi eklentiler, modelin algısını katlayabiliyor. Gelin testleri süren M4 CSL'in detaylarına bakalım.

M modellerinin CSL versiyonları, geleceğe yönelik yatırım niteliği taşıyan BMW'ler arasında başı çeken otomobiller oluyor. Pist odaklı tasarlanan bu versiyonlar modelin en hafif halini en hızlı motorla birleştirmeyi hedefliyor.

M4 CSL'in Farkları

M4 CSL ön ve arka profillerinde yoğun kamuflaj ile görüntülendiğinden detayların büyük bölümünü kaçırıyoruz fakat bu hali bile iyi fikirler veriyor. Ön profile baktığımızda devasa böbreklerde gördüğümüz "Y" biçimli yapı, üzerinde küçük ve kapatılmış bir CSL logosu barındırıyor. Bunun haricinden tamponun genel yapısı incelendiğinde değişen hava girişi formları modeli kamuflajlarla bile vahşi göstermeyi başarıyor. 

Ön yüzde kamuflajlı şekilde görünen bir diğer unsur olan far takımlarında ufak grafik değişimleri ön görülüyor. Aynı zamanda bu durumun arka stoplar için de geçerli olduğunu söylemekte fayda var.

Kaplamaların yoğun olduğu diğer profil olan arkaya geçtiğimizde, önden daha bariz farklar olduğu kesin. Böbrekler kadar devasa boyutlara ulaşan spoiler dikkatleri toplarken, dörtlü egzoz çıkışları bizlere selam veriyor.

Teknik Öngörüler

M4 CSL'in diğer M4 alternatiflerinden güçlü olarak 548 beygir güç ile gelmesi bekleniyor. Klasik arkadan itişli yapıya sahip olması öngörülen modelin en büyük soru işaretlerinden biri manuel şanzıman seçeneğinin olup olmayacağı. Bunlar haricinde yazının başında bahsettiğimiz hafiflik kavramı karbon fiber parçalarla desteklenecek ve güç ağırlık dengesi en iyi oranlara çekilmeye çalışılacaktır.

Comments powered by CComment

Author's Articles

Related Articles

Yeni BMW i4

Yeni BMW i4

Yeni BMW XM

Yeni BMW XM

YouTube | Sertaç KEMİKSİZ

Every week, new videos on interesting topics are with you on our YouTube channel.

Meet The Team

Newsletter

Subscribe to our newsletter to never miss any new car news.

Get inspired every week

Follow us